Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Εν μέσω αντιδράσεων ψηφίστηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, το οποίο προωθεί σημαντικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Στην ονομαστική ψηφοφορία, που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν 158 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κατά 124 βουλευτές των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Με αυξημένη πλειοψηφία έγιναν δεκτά το άρθρο 5 του νομοσχεδίου, για την αναγραφή της διαγωγής, και το άρθρο 9, για την Τράπεζα Θεμάτων στις εξετάσεις του Λυκείου.

Η ψηφοφορία διεξήχθη ηλεκτρονικά και με βάση τις συστάσεις της υγειονομικής υπηρεσίας, δηλαδή ανά ομάδες των 60 βουλευτών, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Απόντες ήταν δώδεκα βουλευτές, οι οποίοι με επιστολή πρόθεσης ψήφου στο προεδρείο έκαναν γνωστή τη θέση τους, η ψήφος τους όμως δεν προσμετράται στο τελικό αποτέλεσμα. Άλλοι έξι βουλευτές απουσίαζαν χωρίς να στείλουν επιστολή πρόθεσης ψήφου.

Εντωμεταξύ, νέα τρίωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι πραγματοποίησαν σήμερα η ΔΟΕ και η  ΟΛΜΕ προκειμένου οι εκπαιδευτικοί να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έγινε για μία ακόμη μέρα έξω από τη Βουλή, όπου ψηφιζόταν το επίμαχο νομοσχέδιο.

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *