Χαράλαμπος Κοκκινος : “Στο 28ο Συνέδριο της Παράταξης, ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου”

Με επιστολή του ο Πρόεδρος της ΔΑΚΕ ΠΕ  ξεκαθαρίζει πως  στο  συνέδριο της ΔΑΚΕ ΠΕ  που θσ γίνει στα Τρίκαλα 30-31 Μαρτίου δεν θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της παράταξης.

Αθήνα, 25 Μαρτίου 2013

 

ΜΕ ΤΗ Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ. . .

 

ΣΤΟ 28ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ (30-31/03/13) ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ…

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗ ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΠΟΡΕΙΑ

 

ΑΠΟΜΟΝΩΝΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΕΣΩΣΤΡΕΦΕΙΑ, ΤΗ ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑ, ΤΟ ΛΑΙΚΙΣΜΟ,

ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΛΟΓΟΥΣ

ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ «ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ»

 

Συμμαχητές και συμμαχήτριες,

Με αίσθημα ευθύνης και με σεβασμό στους κοινούς αγώνες επικοινωνώ μαζί σας ενόψει της πραγματοποίησης του 28ου Πανελληνίου Συνεδρίου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. που θα πραγματοποιηθεί για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ στην ελληνική ύπαιθρο – στα Τρίκαλα – το διήμερο 30 και 31 Μαρτίου 2013, όπως αποφάσισε μετά από εισήγησή μου, με συντριπτική πλειοψηφία, η Κεντρική Επιτροπή.

Ζούμε όλοι μας πρωτόγνωρες και δύσκολες στιγμές. Κάποιοι έχουν χαρακτηρίσει την εποχή μας ιστορική και μεταβατική. Το σίγουρο είναι ότι πρέπει να μείνουμε «όρθιοι» και δυνατοί.

Το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας βιώνει τις αρνητικές συνέπειες της ανερμάτιστης και εγκληματικής επιλογής Παπανδρέου με την ένταξη της πατρίδας μας το 2010 στον περιβόητο «μηχανισμό στήριξης» (βλ. ξενόφερτη Τρόικα) θέτοντας τη χώρα υπό οικονομική κατοχή!

Οι Έλληνες εκπαιδευτικοί ζουν άδικες, αντιλαϊκές και αντιεκπαιδευτικές πολιτικές, βλέπουν να τους «κλέβουν» τη ζωή και να υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών τους.

Σ’ αυτή την πρωτόγνωρη χρονική και πολιτική συγκυρία, με τα κοινωνικά προβλήματα να οξύνονται, το εκλογικό σώμα να μοιάζει με «κινούμενη άμμο» και τα «παραδοσιακά» πολιτικά κόμματα να αποσυντίθενται η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. παραμένει η υπεύθυνη παράταξη με κυρίαρχες θέσεις και ιδεολογία.

 

Αυτή τη στάση εκτίμησαν οι εκπαιδευτικοί και οδήγησαν τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ:

να βρίσκεται στη Δ.Ο.Ε. με ίδιο αριθμό εδρών με την άλλοτε κυρίαρχη ΠΑΣΚ

πρώτη δύναμη και στα τρία (3) υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ, ΠΥΣΠΕ)

πρώτη δύναμη με 45 (σαράντα πέντε) Προέδρους Συλλόγων Εκπαιδευτικών

 

και να ατενίζει με αισιοδοξία τις εκλογές αντιπροσώπων του ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 στοχεύοντας για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ να είναι 1η δύναμη και να διεκδικεί με αξιώσεις τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της ΔΟΕ.

 

Αυτή τη σίγουρη και σταθερή πορεία καλούμαστε να περιφρουρήσουμε και να διαφυλάξουμε με:

την οργανωτική μας ανασυγκρότηση με τις συλλογικές διαδικασίες να λειτουργούν σε Κεντρικό και Περιφερειακό επίπεδο.

την ιδεολογική υπεροχή που μας δίνει ο κοινωνικός – ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός.

τις θέσεις και τις προτάσεις που έγιναν θέσεις του κλάδου και εκπροσωπούν τα συμφέροντα των εκπαιδευτικών και μόνο.

τη διαρκή και έγκαιρη ενημέρωση των  στελεχών και των συναδέλφων.

τη δημιουργία κοινωνικών συμμαχιών και την παρουσία στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

 

 

Συμμαχητές και συμμαχήτριες,

Δακίτες και Δακίτισσες,

αυτή η δράση και οι επιτυχίες, όπως είναι αυτονόητο, αντιμετωπίζονται με πόλεμο «λάσπης» και λαϊκισμό από τους αριστεριστές των Παρεμβάσεων, την ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και την ΠΑΣΚ.

 

Με λύπη διαπιστώνω ότι κάποιοι «μονίμως απόντες» που επιβιώνουν συνδικαλιστικά με την ανοχή μας και εκμεταλλευόμενοι τη διάθεσή μας για ενότητα, συμπράττουν μαζί τους υπονομεύοντας τη συλλογική προσπάθεια κι εμένα προσωπικά.

 

Στο 28ο Συνέδριο της Παράταξης, ΔΕΝ θα είμαι υποψήφιος για τη θέση του Προέδρου. Δεν λέω «αντίο» στη θέση του Προέδρου αλλά «ΣΤΟ ΕΠΑΝΙΔΕΙΝ»!

ΤΑΥΤΙΖΟΜΑΙ με τις υγιείς δυνάμεις της Δ.Α.Κ.Ε., δηλώνω «ΠΑΡΩΝ» στην Παράταξη, στις διαδικασίες του Συνεδρίου, στην επόμενη μέρα καθώς και σε όλες τις εκλογικές μάχες που θα κληθούμε να δώσουμε.

 

Ο διάδοχός μου που θα αναλάβει την παράταξη καλείται να:

διασφαλίσει την ενότητα

διατηρήσει την πρωτιά της στον Κλάδο

διατηρήσει ή και να αυξήσει τον αριθμό εδρών στο Δ.Σ. της ΔΟΕ

διατηρήσει την οργανωτική μας δομή και τη διαρκή ενημέρωση των στελεχών μας και του Κλάδου.

Την απόφαση να μην είμαι υποψήφιος Πρόεδρος και να συνεχίσω να ηγούμαι της νικηφόρας πορείας την πήρα με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον και όφελος της παράταξης, αλλά και με λύπη για τον αήθη, υπονομευτικό πόλεμο κάποιων αυτοαποκαλούμενων «σωτήρων»!!!

Είναι απόφαση δύσκολη, αλλά απόφαση ευθύνης για το μέλλον της Δ.Α.Κ.Ε.

Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν «δεμένος» σε καμία καρέκλα, αλλά πάντα προσηλωμένος σε ενωτικούς και διεκδικητικούς αγώνες.

Γνωρίζετε όλοι – σε αντίθεση με κάποιους άλλους που εμφανίζονται ως «επαγγελματίες» υποψήφιοι πρόεδροι στα συνέδριά μας και η εκπροσώπηση τους στη ΔΟΕ είναι «μερικής απασχόλησης» – ότι ενόψει των κρίσιμων εκλογικών αναμετρήσεων του Ιουνίου του 2013 αλλά και όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα πάλεψα για την ενότητα.

Δυστυχώς είχα απέναντί μου ένα μόνιμο μηχανισμό άρνησης και υπονόμευσης, που έφτασε στο σημείο να συμπράττει με αντιπάλους και μέσω ανακοινώσεων ακόμα και  από το Facebook να σπιλώνει την παράταξη κι εμένα προσωπικά.

 

Είναι οι άνθρωποι εκείνοι που:

υποβάλλουν ενστάσεις κατά συμμαχητών και συνυποψηφίων τους στα ψηφοδέλτια μας(!) θέτοντας σε ευθεία αμφισβήτηση την πρωτιά της Δ.Α.Κ.Ε. στο ΚΥΣΠΕ.

διαφοροποιούνται δημόσια κατά τη διάρκεια συνεδριάσεων του Δ.Σ. της ΔΟΕ από τις επίσημες αποφάσεις και θέσεις της παράταξης.

δεν εκπροσωπούν την παράταξη στα Συμβούλια που έχουν οριστεί να υπηρετούν.

«λοξοκοιτάζουν» ιδεολογικά και «λοξοδρομούν» πολιτικά. Πώς να εξηγήσει τη στάση ΔΑΚΙΤΩΝ(;) των Συλλογικών Επιτροπών «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ» και «ΑΘΗΝΑΣ» που υπογράφουν και διακινούν κείμενα που στρέφονται κατά του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας (βλ. ανακοίνωση ΔΑΚΕ Αριστοτέλη και Αθηνάς «Απολείπειν ο λαός Αντώνιον») ή ανακοινώσεις του Συλλόγου Γ΄ Θεσσαλονίκης «Ο Πλάτων» κατά του προέδρου της Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. λίγες ημέρες πριν το συνέδριο μας για ανύπαρκτο θέμα;

απέρριψαν όλες τις προτάσεις για σύνθεση στο προεδρείο της παράταξης αρνούμενοι  επί της ουσίας τις αποφάσεις του 27ου Πανελληνίου Συνεδρίου. Θυμίζω ότι δεσμεύτηκα στο 27ο Συνέδριο και έκανα πράξη την πρόταση για την κατάληψη από τον συνυποψήφιό μου της θέσης του Α΄ Αντιπροέδρου. Το αρνήθηκε όπως την ίδια άρνηση για σύνθεση αντιμετώπισα και στην προσυνεδριακή διαδικασία όταν ζήτησα από τους φερόμενους ως υποψηφίους προέδρους να πάμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ενόψει των κρίσιμων εκλογών του Ιουνίου του 2013. Η ενωτική πρότασή μου δεν έγινε δεκτή και κάποιοι επιδόθηκαν σε πόλεμο «λάσπης».

Έχουν «μερική φυσική παρουσία» στη ΔΟΕ, δηλαδή «μερική απασχόληση» προσβάλλοντας δηλαδή όλους εσάς που τους εμπιστευτήκατε με την ψήφο σας.

Δεν συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της ΔΑΚΕ στις πρόσφατες εκλογές για Δ.Σ. του συλλόγου τους με αποτέλεσμα η παράταξή μας να υποστεί εκλογική ήττα και σήμερα ζητούν να αναλάβουν τα ηνία της παράταξης! Για να την οδηγήσουν πού;

 

Συμμαχητές και συμμαχήτριες,

Δακίτες και Δακίτισσες,

Το 28ο Συνέδριο της παράταξης θα αποτελέσει την αφετηρία για μια νέα προσπάθεια. Για το νέο ποιοτικό άλμα της παράταξης, για συνέχιση της νικηφόρας πορείας, την επικαιροποίηση των θέσεων και της ιδεολογίας μας και τη βελτίωση της οργανωτικής μας δομής και λειτουργίας.

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.

         

Κάνουμε ΠΡΑΞΗ τις αρχές μας για ΑΝΑΝΕΩΣΗ και ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ.

Κλείνοντας την ανακοίνωσή μου θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι αγωνίστηκαν στο παρελθόν, στη διετία που ήμουν Πρόεδρος αλλά και στο μέλλον με ανιδιοτέλεια για τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν ασχολήθηκε με τα κοινά δήλωσε ότι «είναι μεγάλη τιμή να ασχολείσαι με την υπόθεση που λέγεται Ελλάς!». Θα την παραφράσω λέγοντας ότι είναι μεγάλη τιμή να ασχολείσαι με την υπόθεση που λέγεται ΔΑΚΕ/ΠΕ.

 

Θα ανταμώνουμε πάντα στους αγώνες της φιλελεύθερης Παράταξής μας.

 

Εκεί είμαι ενταγμένος από νεαρός, εκεί θα συνεχίσω να είμαι!

 

Μαζί για τη ΔΑΚΕ που αγαπάμε και οραματιζόμαστε.

Με όπλο τις αξίες, τις ιδέες και τις θέσεις μας

βλέπουμε το σήμερα, βρίσκουμε τα λάθη, λέμε την αλήθεια

και ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίζουμε να

πάμε τη Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. ακόμα πιο ψηλά.

 

Γιατί αξίζουμε περισσότερα

 

Πάντα κοντά σας, αγωνιστικά – διεκδικητικά,

Χαράλαμπος Κόκκινος

Πρόεδρος Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε.

Τηλ. 6974750497

e-mail: kokkinosxar@yahoo.gr

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *