Φτιάξτε ένα τηλεοπτικό κανάλι μόνο για τους μαθητές μας

Τόσα χρόνια τα τηλεοπτικά μας κανάλια (δημόσια και ιδιωτικά) αν και είχαν συνταγματική υποχρέωση να  προάγουν την Παιδεία και τον Πολιτισμό υποβάθμισαν την Εκπαιδευτική Τηλεόραση.

Ύπαρχουν οι πληροφορίες πως σύντομα ελέω κορονοϊού θα έχουμε ένα δημόσιο τηλεοπτικό κανάλι μόνο με εκπαιδευτικό περιεχόμενο για τα παιδιά στο σπίτι.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Real Life, στο πλαίσιο συνεργασίας της δημόσιας τηλεόρασης με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, προωθείται σχέδιο σύμφωνα με το οποίο η ΕΡΤ2 θα χρησιμοποιηθεί για λόγους τηλε – εκπαίδευσης, μεταδίδοντας ειδικό πρόγραμμα, ώστε να αντικαταστήσει σε έναν βαθμό τα κλειστά σχολεία για το προσεχές διάστημα.

Όπως αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα, οι εκπαιδευτικές εκπομπές που σχεδιάζονται σε συνεργασία με το υπουργείο θα απευθύνονται σε παιδιά νηπιαγωγείου και δημοτικού.

Για τους μαθητές λυκείου, η τηλε – εκπαίδευση, που ανέφερε στο διάγγελμά του ο Πρωθυπουργός, θα γίνει μέσω ψηφιακής πλατφόρμας του δικτύου δημόσιας εκπαίδευσης.

Αμέσως μετά την απόφαση για το κλείσιμο των σχολείων, η ΕΡΤ2 προχώρησε κατ’ αρχάς σε επέκταση του παιδικού ψυχαγωγικού της προγράμματος έως το μεσημέρι, ενώ τις προσεχείς ημέρες αναμένεται να εντάξει και ειδικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

 

Διαβάστε επίσης...

ΔΟΕ : Ζητάμε τη μη αποδοχή της γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. για τα μειωμένα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης

Tweet Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του τύπου, υπάρχει γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με …

Προκήρυξη πλήρωσης κενών θέσεων θητείας στα Πρότυπα Σχολεία (Π.Σ.) και τα Πειραματικά Σχολεία (ΠΕΙ.Σ.) κατά το σχολικό έτος 2022-2023

TweetΗ Διοικούσα Επιτροπή Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων (Δ.Ε.Π.Π.Σ.) αναρτά την αριθμ 112/ΔΕΠΠΣ/11-7-2022 «Προκήρυξη διαδικασίας κατάταξης …

Παιδεία: Ο «άταφος νεκρός» πλέον όζει

TweetΗ μαθησιακή διαδικασία στα σχολεία υποφέρει και σε μεγάλο αριθμό τους έχει ήδη ακυρωθεί: Η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *