Υπ. Παιδείας Κύπρου : Η παιδεία αποτελεί την καλύτερη επένδυση

Η Πολιτεία δεν θα φεισθεί ποτέ ούτε κόπων ούτε χρημάτων – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της –  προκειμένου να συνεχίσει να συμβάλλει στην ευόδωση των στόχων της παιδείας, δήλωσε απόψε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.  

Σε χαιρετισμό στην εκδήλωση για τα 60 χρόνια της ΟΕΛΜΕΚ, εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη, ο κ. Καδής ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι « ο εκπαιδευτικός κόσμος εργάζεται εδώ και δεκαετίες για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των εφήβων και για την ανάπτυξη του μορφωτικού και πολιτιστικού επιπέδου της χώρας μας».

«Σημαντική για την υλοποίηση των οραμάτων και σκοπών της παιδείας – ειδικά σε εποχές οικονομικής και ηθικής κρίσης όπως η σημερινή – είναι η στενή συνεργασία της ΟΕΛΜΕΚ με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού», πρόσθεσε.

Σημείωσε ότι «η θωράκιση της νέας γενιάς με άριστο γλωσσικό υπόβαθρο, με ανθρωπιστικές αρχές και αξίες, με εθνική συνείδηση αλλά και σεβασμό στην ετερότητα, με ανεπτυγμένη κριτική ικανότητα και ευαισθησίες, καθώς και με γνωσιολογικό υπόβαθρο που ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες της ζωής και της αγοράς εργασίας, αποτελούν το καλύτερο εχέγγυο για το μέλλον της πατρίδας μας».
Ανέφερε, επίσης, ότι «ένας από τους βασικούς στόχους της αγωγής είναι η καλλιέργεια της αγάπης για τις τέχνες και τον πολιτισμό, και αυτό αποδεικνύεται έμπρακτα, ανάμεσα στα άλλα, από την ίδρυση και την επιτυχή πορεία των πέντε Μουσικών Σχολείων της Κύπρου».

Τα σχολεία αυτά, είπε, « συνιστούν μια σημαντική καινοτομία στα εκπαιδευτικά πράγματα, και γι’ αυτό συγχαίρω θερμά τους διοργανωτές της αποψινής εκδήλωσης για την απόφασή τους να προβάλουν το έργο των Μουσικών Λυκείων Λευκωσίας και Λεμεσού».

«Η παιδεία του τόπου μας αποτελεί ασφαλώς την καλύτερη επένδυση για το αύριο. Η Πολιτεία δεν θα φεισθεί ποτέ ούτε κόπων ούτε χρημάτων – στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της –  προκειμένου να συνεχίσει να συμβάλλει στην ευόδωση των στόχων της παιδείας», κατέληξε.

http://www.sigmalive.com/news/local/114563

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *