Υπουργός Παιδείας του Σουλτάνου ο προπάππους του Μπόρις Τζόνσον – Τον είχε σκοτώσει και κρεμάσει ανάποδα ο ΚΕΜΑΛ

Ο προπάππους

του νέου πρωθυπουργού

της Αγγλίας,

Boris Johnson,

ήταν Τούρκος,

που τον κρέμασε ανάποδα

ο Κεμάλ!

Του Kliton Samatiadis

Αριστερά ο νέος πρωθυπουργός της Αγγλίας, Boris Johnson,
και δεξιά ο πρόγονός του, από την πλευρά του πατέρα του,
πατέρας του παππού του, Τούρκος, Ali Kemal
[1].

 

Ο Boris Johnson πριν δέκα χρόνια όταν επισκέφθηκε την Κωνσταντινούπολη με την ιδιότητα του Δημάρχου του Λονδίνου υπήρξε μια αμηχανία εκ μέρους μεγάλου μέρους των τουρκικών ΜΜΕ, λόγω του ότι ο προπάππος του υπήρξε Τούρκος, ο μοναδικός που πολέμησε τον Μουσταφά Κεμάλ, από την εποχή που ο δεύτερος ξεκινούσε το γνωστό αντάρτικο στην Ανατολή, αλλά και από πολύ πιο πριν αντιπολιτευόμενος τους νεότουρκους και φυσικά αργότερα είχε συμπεριληφθεί στον κατάλογο των προδοτών της νεοσύστατης Τουρκίας.

Για την ιστορία να πούμε ότι ο προπάππος του Boris Johnson, o Ali Kemal, υπήρξε υπουργός Παιδείας και υπουργός Εσωτερικών της οθωμανικής κυβέρνησης, που δημιουργήθηκε αμέσως μετά την υπογραφή του Μούδρου στην αγγλοκρατούμενη πλέον Κωνσταντινούπολη.

Μετά την νίκη του ο Μ. Κεμάλ και την απόλυτη επικράτησή του στην Μικρά Ασία έδωσε εντολή να τον απαγάγουν (4 Νοεμβρίου 1922) από την Κωνσταντινούπολη, η οποία ακόμη ήταν υπό αγγλική κατοχή και να τον μεταφέρουν στην Άγκυρα. Στην διαδρομή άλλαξε γνώμη (ο Κεμάλ) και διέταξε να τον λιντσάρουν στην Νικομήδεια. Επειδή από εκείνη την περιοχή θα περνούσε με τραίνο εκείνες τις ημέρες ο Ismet Inonu για να παραστεί στις συνομιλίες της Λωζάννης, διέταξε να κρεμάσουν ανάποδα το πτώμα του στον σταθμό του τραίνου της Νικομήδειας, για να το δει ο Ismet Inonu και να παραδειγματιστεί.

Η σχέση συγγενείας του Ali Kemal με τον Boris Johnson ως απόγονός του, προέκυψε από έναν γάμο που είχε κάνει ο πρώτος το 1903, με την Αγγλίδα Winifrie Brun.

Ο Boris Johnson

όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση,

απαγγέλλει στα αρχαία ελληνικά

στίχους από την «Ιλιάδα»!

Του Κων. Λαγού

Ο Boris Johnson σε ζωντανή συνέντευξή του στις αρχές του 2016 στο Αμερικανικό Κανάλι ABC, όταν η παρουσιάστρια τον ερώτησε τι κάνει όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση, απάντησε ότι απαγγέλλει στα αρχαία ελληνικά στίχους από την «Ιλιάδα»!

Και ξεκίνησε να απαγγέλλει τους πρώτους… 43 στίχους της Ραψωδίας Α.

Το κοινό στο στούντιο και η παρουσιάστρια το βρήκαν πολύ αστείο και γέλαγαν. Όμως, ο Johnson δεν τους έδωσε καμμία σημασία και συνέχιζε την απαγγελία…

Δεν έκανε ούτε ένα λάθος…

ΔΕΙΤΕ το ΕΔΩ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ επίσης: The village of the blond ones: inside Boris Johnson’s Turkish homeland – He may bethe heir to Number 10, but to the residents of this remote Anatolian village Boris Johnson is a ‘Turk from Kalfat’.

ΣΗΜΕΙΩΣΙΣ:

[1] Υ.Γ.: Ο Αλί Κεμάλ-μπέη / Ali Kemal bey  (1867-1922) ήταν  οθωμανός δημοσιογράφος, εκδότης εφημερίδος, και ποιητής. Διετέλεσε για τρεις μήνες υπουργός Εσωτερικών στην κυβέρνηση του Damat Ferid-πασά. Δολοφονήθηκε τον Νοέμβριο του 1922  κατά την διάρκεια του «τουρκικού πολέμου της Ανεξαρτησίας». Είναι ο πατέρας του Zeki Kuneralp, πρώην πρέσβεως της Τουρκίας στην Ελβετία, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία. Και ο παππούς του Τούρκου διπλωμάτη Selim Kuneralp, καθώς και του Βρετανού πολιτικού Stanley Johnson και άρα προπάππους του σημερινού  πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και της δημοσιογράφου Ραχήλ Τζόνσον.

arxeion-politismou.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *