ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Μαζί μας προσπάθησαν να εγκατασταθούν στο υπ. Παιδείας δίκτυα ρουσφετιών αντιπαροχής πληροφοριών «Όταν γίνουμε ΠΑΣΟΚ, θα σας ενημερώσουμε».

Στο υπουργείο Παιδείας παραλάβαμε ασαφείς αλλά ρητές ή μάλλον ρητές αλλά ασαφείς –πάρτε όπως θέλετε την αντίστιξη- προσπάθειες διαμεσολάβησης, δηλαδή προσπάθειες να εγκατασταθούν με τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δίκτυα ρουσφετιών, δίκτυα αντιπαροχής πληροφοριών –ξέρω εγώ- βοηθημάτων κ.ο.κ. στα οποία θα έπρεπε και εμείς να πούμε, «αχ τι καλά ελάτε να τα κάνουμε όλα μαζί».

Τα παραπάνω αποκαλυπτικά είπε από το Βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς , κατά την αναλυτική ανάγνωση των Προγραμματικών Δηλώσεων και σημείωσε τα εξής:

Α. Σε αυτό απάντηση έδωσε κάποιος γνωστός, ο οποίος προσεγγίστηκε επειδή γνώριζε τον καινούριο υπουργό.

Η απάντηση που έδωσε νομίζω ότι είναι αφοπλιστική και μπορεί να ισχύσει γενικώς σε ό,τι αφορά την Κυβέρνηση.

Η απάντηση ήταν η εξής: «Όταν γίνουμε ΠΑΣΟΚ, θα σας ενημερώσουμε».

Θα στηριχτούμε στους υπαλλήλους του υπουργείου Παιδείας

Β. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και -σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού- όλες οι ηγεσίες όλων των υπουργείων θα στηριχτούν κατεξοχήν, αποκλειστικά στους υπάρχοντες υπαλλήλους. Σύμβουλοι, στρατιές συμβούλων θα συμβουλεύουν -εκεί που χρειάζεται- την αντίστοιχη πολιτική ηγεσία, αλλά δεν θα παίξουν κατά κανένα τρόπο το ρόλο του καθοδηγητή, αυτού που δίνει τις εντολές ώστε οι υπάλληλοι να υπακούν.

Γ. Από εκεί και πέρα, θα στηριχθούμε στους υπαλλήλους με πλήρη πολιτική ανεξιθρησκεία και δημιουργώντας την κατάλληλη ατμόσφαιρα ώστε να αισθάνονται χαρά και δημιουργικότητα, όταν είναι στο υπουργείο και δουλεύουν.

Θα πατάσσεται ανεντιμότητα, διαφθορά, ρουσφέτι 

Δ. Βεβαίως, οτιδήποτε έχει σχέση με ανεντιμότητα, διαφθορά, ρουσφέτι και τα λοιπά θα πατάσσεται συστηματικά και την κατάλληλη στιγμή κάθε φορά.

esos.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *