Τρίωρη στάση εργασίας αύριο για τον ξυλοδαρμό δασκάλας μέσα στο σχολείο

Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας “Αλέξανδρος Δελμούζος” διαμαρτύρεται έντονα για το πρωτοφανές περιστατικό και κήρυξε στάση εργασίας για την Πέμπτη 21 Μαρτίου.Δείτε την ανακοίνωση:

 

Παλλήνη : 19-3-2013

Αριθμ.Πρωτ.: 18 

Έντονη διαμαρτυρία για την εγκληματική επίθεση εναντίον συναδέλφισσας

από οικογένεια μαθητή.

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Μάρτη 2013 από τις 7.00 π.μ. έως και 10.00 π.μ.

            Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2013 συναδέλφισσά μας που εργάζεται στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων δέχτηκε απρόκλητη απαράδεκτη επίθεση, από τη μητέρα και τη γιαγιά μαθητή (ο οποίος δεν ανήκει στο τμήμα της), μέσα στο χώρο του σχολείου. Το σχολικό περιβάλλον και η παρουσία παιδιών στο χώρο δεν τους εμπόδισαν να δείξουν το βίαιο πρόσωπό τους. Αποτέλεσμα της εγκληματικής αυτής επίθεσης ήταν η εκπαιδευτικός να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκαν κάταγμα στον καρπό, κακώσεις στον αυχένα, εκδορές σε όλο της το σώμα, δαγκώματα κτλ..

Ολοένα και περισσότεροι εκπαιδευτικοί καθημερινά πέφτουν θύματα λεκτικής και σωματικής βίας, με θύτες τους ίδιους τους γονείς των μαθητών τους. Το φαινόμενο εμφανίζεται πλέον σχεδόν καθημερινά και στα σχολεία της περιοχής μας. Αιτία θεωρείται ότι ο γονιός βλέπει τον εκπαιδευτικό σαν συμμέτοχο στην κρίση στην οποία έχει περιέλθει η κοινωνία μέσα στην οποία καλείται να ζήσει.

Ηθικός αυτουργός βέβαια είναι η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ , που καλλιεργούν τη μεροληπτική και άδικη στοχοποίηση ακόμα και των εκπαιδευτικών για την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα. Οι γονείς που αντιμετωπίζουν και αυτοί, όπως άλλωστε και οι εκπαιδευτικοί, τα σκληρά και απάνθρωπα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών, στρέφονται κατά του εκπαιδευτικού, ο οποίος , κατά τη γνώμη τους αντιπροσωπεύει “ένα είδος αρχής” αλλά και εύκολο στόχο, και εκφράζουν καθημερινά σ’ αυτόν το θυμό τους, ξεφεύγοντας αρκετά συχνά από τα όρια της πρέπουσας συμπεριφοράς.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εγκληματική επίθεση εναντίον της συναδέλφισσας μας προκηρύσσει

Τρίωρη στάση εργασίας την Πέμπτη 21 Μάρτη 2013, από τις 7.00 έως και 10.00 και πραγματοποίηση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την ίδια ώρα έξω από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σπάτων.

Επίσης το Δ.Σ. καλεί

ü  Τις Ομοσπονδίες ,τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε και τις ΕΛΜΕ να καταδικάσουν το γεγονός.

ü  Τη ΔΟΕ να αναδείξει το θέμα, να στηρίξει συνδικαλιστικά και να προσφέρει ουσιαστική νομική κάλυψη στη συναδέλφισσα και στο Δ/ντή του Σχολείου.

ü  Όλους τους συναδέλφους να λάβουν μέρος ενεργά στη στάση εργασίας και στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Στη δυσκολότερη χρονική συγκυρία για την εκπαίδευση τέτοια απαράδεκτα γεγονότα αποδυναμώνουν την κοινή προσπάθεια γονέων και εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται η δημόσια παιδεία.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΒΙΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ

ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *