Το σχολείο που πήγαινε ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφτηκε ο Υπουργός Παιδείας

 

Στην γειτονιά που πέρασε τα σχολικά του χρόνια ο πρωθυπουργός κ. Αλ. Τσίπρας, διάλεξε για την πρώτη του επίσκεψη σε σχολείο ο υπουργός Παιδείας κ. Αρ. Μπαλτάς. 

Ο υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων βρέθηκε στους χώρους του 16ου  Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ που βρίσκεται σε γειτονιά των Αμπελοκήπων).
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας, το σχολείο αυτό είναι «στην καρδιά μίας  περιοχής που έχει πληγεί από τις επιπτώσεις της κοινωνικο -οικονομικής κρίσης». Υπενθυμίζεται ότι το τότε πολυκλαδικό σχολείο Αμπελοκήπων τελείωσε και ο κ. Τσίπρας.
Ο υπουργός Παιδείας είχε συνάντηση γνωριμίας  με τον διευθυντή και το εκπαιδευτικό προσωπικό του Λυκείου. Στη συζήτηση που έγινε άκουσε  τις προτάσεις  των εκπαιδευτικών σχετικά με τη λειτουργία του σχολείου.
«Αν οι μαθητές μου, ελεύθεροι να διαλέξουν όποιο σχολείο επιθυμούσαν, εξακολουθούσαν να προτιμούν το σχολείο της δικής μας γειτονιάς, αυτό για μένα αποτελεί την πλέον τιμητική αξιολόγηση», ήταν τα λόγια του λυκειάρχη του σχολείου κ. Μουρελάτου
Ο υπουργός ενημερώθηκε επίσης για την σχολική εφημερίδα που εκδίδει το σχολείο, την «Πολυφωνία», γνώρισε  την συντακτική ομάδα των μαθητών, την οποία και κάλεσε να επισκεφτεί το υπουργείο.

Σε ερωτήσεις που δέχτηκε ο υπουργός σε σχέση με το εξεταστικό σύστημα και το τι θα ισχύσει την ερχόμενη χρονιά, ο κ. Μπαλτάς δεν έδωσε καμία απάντηση.

Πάντως οι πληροφορίες του «Βήματος» αναφέρουν ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Παιδείας έχουν «πιάσει τα χαρτιά και τα μολύβια» για να επιλέξουν το τελικό σενάριο του εξεταστικού συστήματος «γέφυρα» που θα εφαρμοστεί τον επόμενο χρόνο, καθώς η πίεση που ασκείται τις τελευταίες ημέρες είναι μεγάλη.
http://www.tovima.gr/society/article/?aid=685413

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *