Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει τα παιδιά με αναπηρία σε καμικάζι αυτοκτονίας

Ανατριχιαστική έκθεση των Ηνωμένων Εθνών

 

Το Ισλαμικό Κράτος μετατρέπει τα παιδιά με αναπηρία σε καμικάζι αυτοκτονίας

Τα παιδιά με νοητική στέρηση ή σωματικές αναπηρίες γίνονται εν αγνοία τους «μάρτυρες» σε έναν πόλεμο που δεν επέλεξαν ούτε καλά-καλά καταλαβαίνουν, καθώς οι μαχητές του Ισλαμικού κράτους τα μετατρέπουν παρά τη θέλησή τους σε καμικάζι αυτοκτονίες ή ανθρώπινες ασπίδες.

«Μας έχουν πληροφορήσει ότι παιδιά, ιδιαίτερα παιδιά με νοητική στέρηση, χρησιμοποιούνται σαν καμικάζι. Τα περισσότερα δεν γνωρίζουν καν τι κάνουν» ανέφερε Ρενάτε Γουίντερ, μέλος της Επιτροπής Προστασίας των Παιδικών Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Μια έκθεση που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη από τα Ηνωμένα Έθνη αναφέρει ότι οι τζιχαντιστές όχι μόνο εκμεταλλεύονται τα παιδιά με αναπηρία αλλά πουλάνε και εκατοντάδες άλλα που απαγάγουν από πόλεις και χωριά. Ορισμένα, καταλήγουν σεξουαλικοί σκλάβοι των μαχητών και υποχρεούνται να εκπληρώσουν τις διεστραμμένες ορέξεις τους. Αρκετά άλλα, όμως, δολοφονούνται για «παραδειγματισμό» με ιδιαίτερα βάρβαρες πρακτικές. Η εν λόγω έκθεση τονίζει ότι αρκετά παιδιά έχουν σταυρωθεί ή θαφτεί ζωντανά, ιδιαίτερα εκείνα που προέρχονται από θρησκευτικές μειονότητες.

«Είναι ένα τεράστιο, τεράστιο πρόβλημα» είπε σε δημοσιογράφους στη Γενεύη, και συμπλήρωσε: «Μας προβληματίζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι παιδιά βασανίζονται και δολοφονούνται, ιδιαίτερα αυτά που προέρχονται από μειονότητες. Τα παιδιά των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων δολοφονούνται συστηματικά από το Ισλαμικό Κράτος και έχουν γίνει γνωστές αρκετές περιπτώσεις μαζικών δολοφονιών αγοριών, αποκεφαλισμών, σταυρώσεων ή ακόμα και καύσης μικρών παιδιών».

Οι ειδικοί οι οποίοι υπογράφουν την έκθεση τονίζουν ότι οι Ιρακινή κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να διασώσει τα παιδιά που έχουν απαχθεί από το Ισλαμικό Κράτος και να φροντίσει να τιμωρηθούν όλα τα μέλη της οργάνωσης που έχουν προβεί σε απαχθείς πράξεις εναντίον ανηλίκων.

e-typos.com

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *