Τον Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη πρότεινε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα για την επιτροπή επιλογής δικαστών στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Μπορεί η πανδημία να εμπόδισε να πραγματοποιηθεί στην Κομοτηνή για πρώτη φορά η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ευρώπης, ωστόσο η λειτουργία του Διεθνούς Οργανισμού δεν σταματά. Eτσι την 25/11  συνεδρίασε μετά από ένα χρόνο διαδικτυακά η Επιτροπή Επιλογής Δικαστών του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου του Ανθρώπου, ίσως η πιο σημαντική και ουσιαστική Επιτροπή, όπου έκανε την πρώτη του παρουσία με παρέμβαση ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Δρ. Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης.Η σημασία αυτής της Επιτροπής έγκειται στο ότι αυτή επιλέγει και προκρίνει τους Δικαστές από καθένα από τα 47 Κράτη του Συμβουλίου της Ευρώπης για το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αυτούς δηλαδή που καλούνται να εφαρμόσουν στην πράξη την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.
Τα μέλη αυτής της Επιτροπής που θα αξιολογήσουν και θα προκρίνουν τους Δικαστές πρέπει να είναι ισχυρές προσωπικότητες με ξεχωριστά βιογραφικά. Επιλέγονται ουσιαστικά 17 Βουλευτές από τα 47 Κράτη – Μέλη μετά από πρόταση, όχι των Κρατών τους, αλλά των διεθνών Πολιτικών Ομάδων.
Τον Δρ. Ευριπίδη Στ. Στυλιανίδη, Βουλευτή Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας και Επίκουρο Καθηγητή της Νομικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Κύπρου τον πρότεινε το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.
Στην πρώτη Συνεδρία του συζητήθηκε αν θα πρέπει να αναβληθεί λόγω της Πανδημίας ή να γίνει διαδικτυακά τον Ιανουάριο η εκλογή των Δικαστών από την Ελβετία και την Ελλάδα, ο Βουλευτής Ροδόπης τόνισε ότι : «Σαφώς η διαζώσης αξιολόγηση θα ήταν καλύτερη. Ωστόσο δεν πρέπει να επιτρέψουμε η πανδημία να μας νικήσει. Ο Οργανισμός μας έχει τη δύναμη να συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του και διαδικτυακά, στέλνοντας μήνυμα αισιοδοξίας και δημοκρατίας σε όλη την Ευρώπη».
Αποφασίστηκε η επόμενη εκλογή Δικαστών να γίνει τον Ιανουάριο σε κάθε περίπτωση.

Διαβάστε επίσης...

Απεβίωσε ο εθνικός ευεργέτης Ιάκωβος Τσούνης

TweetΈφυγε το Σάββατο από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών ο Ιάκωβος Τσούνης, εφοπλιστής και …

Ε. Στυλιανίδης: Έρχονται τα Πειραματικά σχολεία στη Ροδόπη

Tweet Αρωγός και για την δημιουργία Καλλιτεχνικού Σχολείου στον Δήμο Κομοτηνής δηλώνει ο βουλευτής Ανδρέας Αγελαρίδης …

Self-tests: επιστροφή όλων στο σχολείο με ασφάλεια

TweetΟι ρυθμίσεις για την εφαρμογή του μέτρου του δωρεάν αυτοδιαγνωστικού ελέγχου από τον κορωνοϊό σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *