Τον Απρίλιο στις Βρυξέλλες το 29ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών

Το 29ο Συνέδριο Ελλήνων Εκπαιδευτικών Ευρώπης (ΣΕΕΕ) θα διεξαχθεί στις 5 Απριλίου 2024 στις Βρυξέλλες, έχοντας ως κεντρικό θέμα την Εκπαιδευτική Αξιολόγηση στην Ευρώπη, λαμβάνοντας υπόψιν τις περιπτώσεις της Ελλάδος και της Κύπρου καθώς και παραδείγματα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τελεί υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και αξίζει να σημειωθεί ότι χορηγείται στα ΣΕΕΕ για πρώτη φορά.

Επίσης, για πρώτη φορά το συνέδριο θα μεταδοθεί εκτός Ευρώπης λόγω της μεγάλης θετικής απήχησης και του πολλαπλασιαστικού οφέλους για τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν τον Απόδημο Ελληνισμό όπου γης, καθώς και της δικτύωσης και της ανταλλαγής καλών πρακτικών (best practices).

Η εκδήλωση, στην οποία θα συμμετέχουν περίπου 100 και πλέον σύνεδροι, κυρίως Έλληνες, εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που υπηρετούν ως αποσπασμένοι σε τουλάχιστον 10 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Charlemagne κοντά στην Πλατεία – Σταθμό Metro Schuman.

Το 29ο ΣΕΕΕ που οργανώνεται για πρώτη φορά, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων αλλά και με ταυτόχρονη διαδικτυακή συμμετοχή ενδιαφερομένων Ελλήνων εκπαιδευτικών από άλλες χώρες εκτός ΕΕ αποσκοπεί:
• Στην παρουσίαση του πλαισίου πολιτικών και προγραμμάτων της ΕΕ, που αφορούν στην εκπαίδευση και στον πολιτισμό, την πολυπλοκότητα και ενίοτε ασυμβατότητά τους με τη σύγχρονη πραγματικότητα καθώς και καλές πρακτικές αξιολόγησής τους.
• Στο να δώσει την ευκαιρία για διάλογο, συμπεράσματα και προτάσεις, στους φορείς της εκπαιδευτικής πολιτικής (Εθνικής και Ευρωπαϊκής) προς όφελος των συνέδρων εκπαιδευτικών και κατά συνέπεια την ποιοτική τους βελτίωση.
Το λεπτομερές πρόγραμμα προετοιμάζει η Οργανωτική Επιτροπή υπό τον συντονισμό της κας Φωτεινής Κολλάρα, Συντονίστριας στο Συντονιστικό Γραφείο Εκπαίδευσης της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βέλγιο και του Δρ. Θεοδώρου Καλλιάνου, Προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ και συγκεκριμένα την κα Βασιλική Καραγιαννάκου της ΓΔ Επικοινωνίας. Περιλαμβάνει θεσμικούς εκπροσώπους καθώς και ομιλήτριες/τές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Καθηγητές Πανεπιστημίων καθώς και εκπαιδευτικούς. Η ανακοίνωσή του θα γίνει εγκαίρως.

Πηγή: Έλληνες εκπαιδευτικοί Ευρώπης – newsville.be

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *