Τι λένε οι διευθυντές των σχολείων για την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης

«Σχετικά με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»

page1image31899648

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ Π.Ε.

Κομοτηνής 14 —- 115 26 Αθήνα www.panenosi.gr

panenosi@gmail.com
ΠΛΗΡ.: Κουντούρης Τηλέμαχος 6939415171 Μακεδών Νικόλαος 6972093097

…………………………………………………

Αθήνα, 11-04-2020 Αρ. Πρωτ.: 13

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Επιστημονικής Ένωσης Διευθυντών Σχολικών Μονάδων Π.Ε., με αφορμή την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θέλει να τονίσει πως αξίζουν πρωτίστως συγχαρητήρια στους/στις εκπαιδευτικούς, που κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες, με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης, έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη σημαντική μάχη ώστε «κανένα παιδί να μην μείνει πίσω».

Συγχαρητήρια αξίζουν και σε όλους όσους εργάστηκαν για να στηρίξουν αυτό το έργο, στους ανθρώπους του Υπουργείου Παιδείας, στους Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου, στα Κ.Ε.Σ.Υ. και στους Υπεύθυνους Σχολικών Δραστηριοτήτων, στους ανθρώπους που δημιούργησαν και διέθεσαν υποστηρικτικό υλικό στο διαδίκτυο, καθώς και στους ανθρώπους της Πληροφορικής που δούλεψαν σκληρά για την τεχνολογική υποστήριξη. Όλοι κλήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να υπερβούν αδυναμίες και ελλείψεις ετών. Και φυσικά, δεν θα πρέπει να παραλείψουμε τους μαθητές με τους γονείς τους, που χρειάστηκε να παλέψουν κι αυτοί με τα νέα δεδομένα και να προσαρμοστούν σε μια νέα πραγματικότητα.

Ένα μεγάλο μέρος αυτής της διαδικασίας κλήθηκαν να φέρουν σε πέρας οι Δ/ντές-Δ/ντριες και Υποδ/ντές–Υποδ/ντριες των σχολικών μονάδων, που από την επόμενη ημέρα που έκλεισαν τα σχολεία παρέμειναν στις θέσεις τους για να συντονίσουν το εκπαιδευτικό έργο, να κρατήσουν ζωντανή την επικοινωνία ανάμεσα στα μέλη της σχολικής κοινότητας, απαντώντας καθημερινά σε δεκάδες τηλεφωνήματα και emails, στα παράπονα και στην αγανάκτηση των γονέων για τις πλατφόρμες που υπολειτουργούσαν και λύνοντας τις απορίες που προέκυπταν. Παράλληλα, έπρεπε να αποκωδικοποιούν αποσπασματικές, ασαφείς, αόριστες, ενίοτε και αλληλοαναιρούμενες εγκυκλίους, που προκαλούσαν σύγχυση, έθεταν ασφυκτικά χρονικά περιθώρια για τη διεκπεραίωση διοικητικών ενεργειών και, δυστυχώς, σε κάποιες περιπτώσεις, τους εξέθεταν στους μαθητές και τους γονείς τους.

Είναι γεγονός πως κάθε κρίση είναι και μια πρόκληση για υπέρβαση και ανασυγκρότηση.

page1image17751744 page1image17746176

«Σχετικά με την εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης»

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.:

  1. να προχωρήσει άμεσα στον απαραίτητο σχεδιασμό, ώστε η επόμενη ημέρα να βρει

    τα δημόσια σχολεία με πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό, και όλους τους εκπαιδευτικούς επιμορφωμένους στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνιών(Τ.Π.Ε.) και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

  2. να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής όλων των μαθητών στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση.
  3. να ρυθμίσει νομοθετικά το θέμα των συνεδριάσεων και της λήψης αποφάσεων των Συλλόγων Διδασκόντων κατά το διάστημα που τα σχολεία παραμένουν κλειστά.
  4. να δείξει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη σε Δ/ντές-Δ/ντριες και εκπαιδευτικούς, εξασφαλίζοντας μεγαλύτερη ελευθερία στις σχολικές μονάδες, ώστε να μπορούν να προγραμματίζουν, να οργανώνουν και να υλοποιούν το έργο τους χωρίς άσκοπες, χρονοβόρες, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις και ασφυκτικό έλεγχο.

Υπερασπιζόμαστε το δημόσιο σχολείο – Στεκόμαστε δίπλα στους μαθητές και τις οικογένειές τους με κάθε τρόπο

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

page2image31926848

Ο Πρόεδρος

Τηλέμαχος Κουντούρης

Ο Γεν. Γραμματέας

Νικόλαος Μακεδών

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *