Την καταπίεση των Πομάκων από μηχανισμούς της Άγκυρας αναδεικνύει στην Ευρώπη ο Στυλιανίδης

«Η μειονότητα της Θράκης είναι θρησκευτική και εντός αυτής υπάρχουν μειονότητες (minorities within minority), όπως οι Πομάκοι και οι Ρομά που δεν θέλουν να τουρκοποιηθούν, επειδή έχουν τη δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα αν και αισθάνονται πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση από κάποιους μηχανισμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Τούρκος Βουλευτής στο Συμβούλιο της Ευρώπης και ειδικότερα στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων κατήγγειλε την Ελλάδα ότι δεν σέβεται τα δικαιώματα της «τουρκικής Μειονότητας» στη Θράκη και τη Δωδεκάνησο και δεν εφαρμόζει τις αποφάσεις του Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Δημοκρατίας Ευριπίδης Στ. Στυλιανίδης που συμμετέχει στην Επιτροπή ζήτησε το λόγο από το προεδρείο και απάντησε χωρίς περιστροφές ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να κάνω ένα σχόλιο σχετικά με την εισήγηση του Τούρκου συνάδελφου που μίλησε για τη Μειονότητα της Θράκης αποκαλώντας την «τουρκική». Σύμφωνα με τη Συνθήκη της Λωζάνης, η μειονότητα στη Θράκη δεν είναι «τουρκική εθνική μειονότητα», αλλά μουσουλμανική θρησκευτική μειονότητα. 

Υπάρχουν μάλιστα μειονότητες εντός της μειονότητας (minorities within minority), όπως οι Πομάκοι και οι Ρομά που δεν θέλουν να τουρκοποιηθούν, επειδή έχουν τη δική τους ξεχωριστή πολιτιστική ταυτότητα αν και αισθάνονται πιέσεις προς αυτή την κατεύθυνση από κάποιους μηχανισμούς.

Η Ελλάδα σέβεται τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως και τις Αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Εμείς προσπαθούμε συνεχώς να αναπτύσσουμε στη Θράκη ένα μοντέλο ανοιχτής δημοκρατικής κοινωνίας που θα προστατεύει απόλυτα, όχι μόνο τη Μουσουλμανική Μειονότητα αλλά και τις μειονότητες εντός της μειονότητας».

Τη σκυτάλη πήρε επίσης ο Βουλευτής της ΝΔ Δημήτρης Καιρίδης, ο οποίος μίλησε για τον αφανισμό των Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου σε σχέση με την άνθιση των 120.000 μουσουλμάνων στη δυτική Θράκη που όπως τόνισε εκλεγούν τρεις Βουλευτές στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, πολλούς Δημάρχους και Αντιπεριφερειάρχες καθώς και εκπροσώπους σε όλους τους φορείς, όντας απολύτως ενταγμένοι στην ευρωπαϊκή δημοκρατική πραγματικότητα.

Τέλος και ο Γιώργος Κατρούγκαλος, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησε για την ανάγκη στο Συμβούλιο της Ευρώπης να κατατίθεται η αλήθεια και όχι να επιδιώκεται μια άγονη διμερής αντιπαράθεση, υπενθυμίζοντας τις ελευθερίες που κατοχυρώνονται στη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, όπως η θρησκευτική πχ με 320 τζαμιά την ώρα που η Τουρκία δεν σέβεται την Αγία Σοφία μετατρέποντας την σε τζαμί.

Την καταπίεση των Πομάκων από μηχανισμούς της Άγκυρας αναδεικνύει στην Ευρώπη ο Στυλιανίδης

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *