«Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά, τρέχουμε… κι εμείς μαζί»

Στις 29 Μαΐου μέρα αθλητισμού στην Πάτρα

Δράση φυσικής δραστηριότητας, εθελοντισμού και υγείας θα πραγματοποιηθεί στο γυμναστήριο του Πανεπιστημίου Πατρών την Τετάρτη 29 Μαΐου και διοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Υποστήριξης Δημότη, Εθελοντισμού, Ισότητας Φύλων και Ένταξης Μεταναστών, την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας, το Τμήμα Αγωγής Υγείας Πρωτοβάθμιας της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, το Τμήμα Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας και την 6η Υγειονομική Περιφέρεια Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων και Δυτικής Ελλάδας.

Η δράση εντάσσεται στο πλαίσιο της ανάπτυξης της φυσικής δραστηριότητας, του εθελοντισμού και της υγείας των μαθητών και έχει τίτλο: «Τα παιδιά τρέχουν για τα παιδιά, τρέχουμε… κι εμείς μαζί!».

Θα είναι μια μέρα αθλητισμού, κίνησης και προσφοράς συνδέοντας τα θέματα φυσική δραστηριότητα, κοινωνική αλληλεγγύη, εθελοντισμός και εθελοντική αιμοδοσία.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι τα παιδιά να διασκεδάσουν τρέχοντας ή περπατώντας στο στάδιο με απώτερο στόχο την προσφορά, ενώ σημαντικός στόχος είναι η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση και συμμετοχή του οικείου περιβάλλοντός τους και της ευρύτερης κοινωνίας.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στη δράση θα έχουν 500 μαθητές και μαθήτριες των Δημοτικών Σχολείων: 1ου Πατρών, 3ου Πατρών, 12ου Πατρών, 26ου Πατρών, 56ου Πατρών, Ακταίου και Κάτω Καστριτσίου, καθώς επίσης και του 38ου Νηπιαγωγείου Πατρών της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, οι οποίοι θα συμμετέχουν σε δρόμο προσφοράς υπέρ των παιδιών του Ιδρύματος «ΜΕΡΙΜΝΑ» και του «Χαμόγελου του Παιδιού», ενώ ταυτόχρονα καλούν τους υποστηρικτές τους να συμμετέχουν σε δρόμο αιμοδοσίας υπέρ των παιδιών με μεσογειακή αναιμία.

Πηγή: patrastimes.gr

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *