Τα πάντα γίνονται για τα ιδιωτικά

Γράφει ο συνάδελφος George Verroios

“Όλοι γνωρίζουν τη σχολική πραγματικότητα καταλαβαίνουν ότι το υπουργείο δεν ενδιαφέρεται (τουλάχιστον άμεσα) να κάνει live streaming των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες στα σπίτια των μαθητών. Γελάνε και οι πέτρες, ο τεχνολογικός εξοπλισμός των περισσότερων δημόσιων σχολειών περιορίζεται σε 1-2 φωτοτυπικά, 1-2 κοινόχρηστους υπολογιστές και το περιβόητο εργαστήριο πληροφορικής με μηχανήματα που έχουν μουσειακή αξία.
Ο λόγος που έρχεται εσπευσμένα αυτή η (απαράδεκτη) ρύθμιση είναι απλά γιατί το απαίτησαν τα μεγάλα ιδιωτικά σχολεία. Σχεδόν σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία έχει ήδη εγκατασταθεί σύστημα για live streaming και οι γονείς των μαθητών που φοιτούν εκεί έχουν συναινέσει στη χρήση του. Τα σχολεία ανοίγουν τις επόμενες μέρες, η σύγχρονη εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση που γινόταν σε όλα τα ιδιωτικά σχολεία αναγκαστικά θα σταματήσει αλλά πολλοί μαθητές δε θα πάνε εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι δεν υπάρχουν απουσίες ούτε τελικές γραπτές εξετάσεις ή γιατί μπορεί όντως να έχουν ευπαθείς ομάδες στον περίγυρό τους.
Για να πληρωθούν τα δίδακτρα των τελευταίων μηνών γίνεται η ιστορία (ήδη υπάρχει κύμα μη πληρωμών: https://www.euro2day.gr/…/foyntonei-to-thema-ths-plhromhs-d…) απλά η ρύθμιση αυτή ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για το μέλλον.
Η αντίδραση των εκπροσώπων μας πρέπει να είναι άμεση, με σοβαρά παιδαγωγικά επιχειρήματα και προτάσεις και όχι να βγαίνουν στα κανάλια και να τους γλεντάει ο κάθε ελεεινός δημοσιογράφος.”

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *