Τα μόρια για τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα ΣΜΕΑ

Από σήμερα έως και τις 16 Αυγούστου θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις όσοι εκπαιδευτικοί θέλουν να πάρουν απόσπαση σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.

Όπως αναφέρεται σε χθεσινή εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας, οι αιτήσεις θα υποβληθούν μέσω του ενιαίου ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης αιτήσεων αποσπάσεων στην πλησιέστερη διεύθυνση πρωτοβάθμιας ή δευτεροβάθμιας, ανάλογα με τη βαθμίδα στην οποία ανήκει ο εκπαιδευτικός, όπου θα κατατεθούν και τα δικαιολογητικά.

Οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που επιθυμούν να αποσπαστούν σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης μοριοδοτούνται με βάση τα εξής κριτήρια:

η συνολική υπηρεσία, που αποτιμάται αυξητικά ως ακολούθως:

α) μία (1) μονάδα για κάθε έτος από 1 έως και 10 έτη υπηρεσίας

β) 1,5 μονάδα για κάθε έτος από 10 έτη και άνω έως και 20 έτη

γ) δύο (2) μονάδες για κάθε έτος υπηρεσίας από 20 έτη και άνω

-η συνυπηρέτηση, που αποτιμάται με δέκα (10) μονάδες,

-η εντοπιότητα, που αποτιμάται με τέσσερις (4) μονάδες,

-οι οικογενειακοί λόγοι, που αποτιμώνται ως εξής:

Οι έγγαμοι εκπαιδευτικοί λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Ίδιο αριθμό μονάδων λαμβάνουν και οι διαζευγμένοι ή σε διάσταση γονείς εκπαιδευτικοί στους οποίους έχει ανατεθεί νόμιμα η επιμέλεια άγαμων ανήλικων ή σπουδαζόντων παιδιών (φυσικών, θετών ή αναγνωρισμένων). Οι εκπαιδευτικοί σε χηρεία λαμβάνουν δώδεκα (12) μονάδες αν έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει, άλλως λαμβάνουν τέσσερις (4) μονάδες.

Οι εκπαιδευτικοί με μονογονεϊκή οικογένεια, λόγω απόκτησης παιδιών χωρίς να έχει προηγηθεί γάμος, λαμβάνουν έξι (6) μονάδες, εφόσον έχουν παιδί που είναι ανήλικο ή σπουδάζει. Οι εκπαιδευτικοί που είναι έγγαμοι, σε διάσταση, σε διάζευξη ή χηρεία ή με μονογονεϊκή οικογένεια λαμβάνουν πέντε (5) μονάδες για το πρώτο, έξι (6) για το δεύτερο και οκτώ (8) για το τρίτο παιδί (φυσικό, θετό ή αναγνωρισμένο) και δέκα (10) μονάδες για κάθε ένα από τα υπόλοιπα παιδιά, εφόσον αυτά είναι άγαμα ανήλικα ή σπουδάζουν.

Εν τω μεταξύ, επιστολή στον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο για τις υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών έστειλε χθες ο αιρετός εκπρόσωπος στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτρης Μπράτης.

Ο κ. Μπράτης επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι παρατηρούνται καθυστερήσεις με την έκδοση της εγκυκλίου για την πρόσληψη προσωρινών αναπληρωτών αλλά και της εγκυκλίου για τις υποχρεωτικές μετατάξεις από την δευτεροβάθμια στην πρωτοβάθμια.

Ζητάει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες, ώστε οι εκπαιδευτικοί να μπορέσουν να κάνουν τον στοιχειώδη οικογενειακό προγραμματισμό τους εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Υπεγράφη ο διορισμός 455 μελών ΔΕΠ

Την κατανομή 455 μελών Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) που διορίζονται στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας υπέγραψε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Μητσοτάκης. Με την απόφαση αυτή ικανοποιείται σχετικό αίτημα του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, καθώς είχε ζητήσει εδώ και πολύ καιρό να προχωρήσουν οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Η κατανομή θα γίνει ως εξής:

– 402 μέλη ΔΕΠ για τα πανεπιστήμια

– 53 μέλη Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΠ) για τα ΤΕΙ και την ΑΣΠΑΙΤΕ

«Νέοι πανεπιστημιακοί καλύπτουν θέσεις που έχουν ανάγκη τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Το μεγάλο έργο της διοικητικής μεταρρύθμισης δεν αφορά μόνο στη μείωση του δημοσίου τομέα, αλλά εμπεριέχει μια κεντρική στρατηγική προσλήψεων, υπό την εποπτεία του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Από την πλευρά του, ο κ. Αρβανιτόπουλος ανέφερε ότι μετά την εφαρμογή του σχεδίου «Αθηνά» για τον εξορθολογισμό του ακαδημαϊκού χάρτη, «οι 455 νέοι συνάδελφοι στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ θα δώσουν ισχυρή ώθηση στα Ιδρύματα».

 

Πηγή: Έθνος

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *