Τα εύσημα της Κροατικής προεδρίας της ΕΕ στη Νίκη Κεραμέως για την εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Τα μέτρα που έχει ήδη λάβει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων για την εξ αποστάσεως λειτουργία των εκπαιδευτικών δομών της χώρας στο πλαίσιο της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά και το σχεδιασμό του για το άμεσο μέλλον, παρουσίασε η Υπουργός, Νίκη Κεραμέως, κατά τη διάρκεια σημερινής τηλεδιάσκεψης του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ, που διήρκησε 4,5 ώρες.

Η Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στην αμεσότητα των μέτρων που έλαβε η Κυβέρνηση κατά της πανδημίας και για το θετικό τους αντίκτυπο και στην εκπαίδευση, που παρέμεινε ενεργή παρά την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών.

«Ευχαριστούμε για αυτήν την ιστορία επιτυχίας» σχολίασε μετά το τέλος της παρέμβασης της Νίκης Κεραμέως, η προεδρεύουσα του Συμβουλίου, Υπουργός Επιστημών και Παιδείας της Κροατίας, Blazenka Divjak.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα ήταν μεταξύ των πρώτων κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισαν την αναστολή της δια ζώσης λειτουργίας των εκπαιδευτικών δομών και δρομολόγησαν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία έχει εφαρμοστεί ευρέως στη χώρα μας χάρη στις μεγάλες προσπάθειες σύσσωμης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Στην τηλεδιάσκεψη, οι Υπουργοί Παιδείας της ΕΕ, αλλά και εκτός ΕΕ ευρωπαϊκών κρατών, καθώς και η αρμόδια Ευρωπαία Επίτροπος Mariya Gabriel, εξέφρασαν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το εγγύς μέλλον, μετά την πρωτοφανή αυτή διακοπή της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα κράτη-μέλη της ΕΕ, αναπτύσσοντας διαφορετικά σενάρια για πιθανό σταδιακό άνοιγμα των εκπαιδευτικών δομών, ενώ ανέλυσαν δυσκολίες που αντιμετώπισαν το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Οι Υπουργοί συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων για την αντιμετώπιση της κρίσης, την αξιοποίηση της αποκτηθείσας εμπειρίας για την περαιτέρω καλλιέργεια των ψηφιακών δεξιοτήτων και τη συνέχιση της στενής μεταξύ τους συνεργασίας για την ανταλλαγή καλών πρακτικών.

Διαβάστε επίσης...

ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑ | Δωρεάν Εκπαιδευτικές Δράσεις 2021-2022

Tweet ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ               …

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Κοτσανά!

Tweet Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες Οι μαθητές …

ΔΟΕ : Σε ισχύ η απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε.

TweetΣυνάδελφοι, με ανακοίνωσή μας στις 13/10/21 σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι η απεργία-αποχή θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *