Ταξίδεψε με την ActionAid & στείλε το φίλο μου σχολείο!

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,

Η ActionAid Ελλάς με χαρά ανακοινώνει το δεύτερο ταξίδι εκπαιδευτικών, το οποίο θα πραγματοποιηθεί τον Ιούλιο 2014 στη Ρουάντα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της οργάνωσης στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Send My Friend to School.

Το τριετές πρόγραμμα Send My Friend to School έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση των μαθητών σχετικά με το δικαίωμα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, που αποτελεί και τον 2ο Αναπτυξιακό Στόχο της Χιλιετίας. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο Παράρτημα Ι (πατώντας εδώ).

Στο πρόγραμμα θα επιλεγούν 5 εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας που θα συμμετάσχουν στις παρακάτω δράσεις:

Ταξίδι στη Ρουάντα (5-7 μέρες) με τους συντονιστές της ActionAid Ελλάς σε συνεργασία με το γραφείο της ActionAid Ρουάντα. Η ομάδα θα συλλέξει μαρτυρίες και πληροφορίες για τις δυσκολίες των κατοίκων της περιοχής. Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα ζήσουν για 2 ημέρες ως φιλοξενούμενοι των κατοίκων σε μια επαρχίας της χώρας, ώστε να αποκτήσουν βαθιά εμπειρία και γνώση της καθημερινότητας σε μια τόσο απομακρυσμένη κοινότητα.

Σχεδιασμός εκπαιδευτικού υλικού. Η ομάδα των εκπαιδευτικών θα συνεργαστεί στο σχεδιασμό εκπαιδευτικού υλικού με στόχο να αξιοποιηθεί στο ωρολόγιο αναλυτικό πρόγραμμα ή σε προγράμματα Ευέλικτης Ζώνης, Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής Υγείας ή άλλων Καινοτόμων Σχολικών Δραστηριοτήτων.

Οργάνωση και υλοποίηση επιμορφωτικών σεμιναρίων. Οι συμμετέχοντες θα αναλάβουν τη διοργάνωση σεμιναρίων σε εκπαιδευτικούς της περιφέρειάς τους προκειμένου να παρουσιάσουν το εκπαιδευτικό υλικό και τους τρόπους χρήσης του στην τάξη.

Τον Ιούλιο 2013 πραγματοποιήθηκε σχετικό ταξίδι στην Κένυα, με 5 εκπαιδευτικούς Υπεύθυνους Διαφόρων Ειδικοτήτων (για περισσότερες πληροφορίες στο http://education.actionaid.gr/SmFtS13).

Η διαδικασία και τα κριτήρια επιλογής των εκπαιδευτικών περιγράφονται στο Παράρτημα ΙΙ (πατώντας εδώ).

Σας καλούμε να ανταποκριθείτε θετικά στην πρόσκληση αυτή και να διεκδικήσετε μία από τις 5 θέσεις των πρεσβευτών της εκστρατείας. Το κόστος των αεροπορικών (Αθήνα – Ρουάντα – Αθήνα), τα έξοδα έκδοσης βίζα, η διαμονή και η βασική διατροφή καλύπτονται από το πλαίσιο της EUROPAID, μέσω της ActionAid Ελλάς (1.300€ έκαστος). Η οικονομική συμμετοχή κάθε εθελοντή έχει καθοριστεί στα 200 € και καλύπτει έξοδα φιλοξενίας μας από την κοινότητα, διατροφής και εσωτερικών μετακινήσεων. Τα έξοδα προετοιμασίας για το ταξίδι καθώς και προσωπικά έξοδα κατά τη διάρκεια της παραμονής μας εκεί επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες.

Με εκτίμηση,

Δήμητρα Ντιρογιάννη
Υπεύθυνη Εκπαιδευτικού Τομέα ActionAid Ελλάς

 

http://education.actionaid.gr/SmFtS14

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *