Σ. Ζαχαράκη Για Παράβολο: Το ΑΣΕΠ Αποκλείει Την Παρέμβαση Οποιασδήποτε Πολιτικής Ηγεσίας

Σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Λιάνας Κανέλλη, αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει με το παράβολο στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ απάντησε η υφυπουργός Παιδείας
Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή, αναφορικά με το ζήτημα του παραβόλου στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ για τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών και τις προσλήψεις αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή κατέθεσε προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.

Στην ερώτηση απάντησε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη.

Πιο αναλυτικά, επεσήμανε πως, «μετά από πυρετώδη διάλογο», «το ΑΣΕΠ αποκλείει την παρέμβαση οποιασδήποτε πολιτικής ηγεσίας, καθώς το ίδιο αποφασίζει για το τι θα κάνει με τις ενστάσεις».

Παράλληλα, η κα Ζαχαράκη τόνισε πως «το ΑΣΕΠ σκοπεύει να εγκρίνει κάποιες ενστάσεις σχετικά με λάθη σε αριθμούς».

Αυτή τη στιγμή το ΑΣΕΠ έχει προχωρήσει σε κοινοποίηση οριστικών Πινάκων της Προκήρυξης 1ΕΑ, ενώ, όπως τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, «χιλιάδες άνθρωποι αναμένουν την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μόνιμων διορισμών στην Ειδική Αγωγή».

Πρέπει να σεβαστούμε την ανεξαρτησία του ΑΣΕΠ, υπογράμμισε παράλληλα, λέγοντας:

«Την Προκήρυξη δεν την καταρτίσαμε εμείς. Δεν παίζουμε με τα συναισθήματα ούτε με την προσμονή και τις προσδοκίες των ανθρώπων που έχουν θέμα με το παράβολο. Πρέπει να προχωρήσει η διαδικασία. Ως Υπουργείο θα θέλαμε να μειώσουμε τον χρόνο του παγώματος των Πινάκων από τρία χρόνια σε δύο».

Νωρίτερα, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μερόπης Τζούφη, επεσήμανε πως το υπουργείο Παιδείας προχωρά «εντός του 2020 σε μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση»

Διαβάστε επίσης...

Κεραμέως : Δεν θα συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο οι διατάξεις που αφορούν αύξηση μαθητών ανά τάξη

TweetΣυνέντευξη της Νίκης Κεραμέως στην δημοσιογράφο των Νέων Μάρνυ Παπαματθαίου Δεν θα γίνονται εισαγωγικές εξετάσεις …

Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο (Δ.Ο.Ε.-Ο.Λ.Μ.Ε.-Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.) στα Προπύλαια την Τρίτη 26 Μαΐου

Tweet  Το Υπουργείο Παιδείας αντιμέτωπο με τη φωνή των χιλιάδων εκπαιδευτικών που κατέκλυσαν το κέντρο …

Προβληματισμοί και ερωτήματα για τον τρόπο επαναλειτουργίας των σχολείων

TweetΓράφει ο Σάββας Σεχίδης Αρκετές συναδέλφισσες και αρκετοί συνάδελφοι, με αφορμή το άνοιγμα των σχολείων, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *