Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Δήλωση σχετικά με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου: Δήλωση σχετικά με τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών

 

Ο  Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου καλωσορίζει τους συναδέλφους/ισσες αναπληρωτές/τριες που προσλήφθηκαν στην Ηλεία. Μια περιοχή που υποδέχεται εκατοντάδες αναπληρωτές κάθε χρόνο, καθώς η υποβάθμισή της εκφράζεται ΚΑΙ με την υποστελέχωση των σχολείων μας. Για μια ακόμη χρονιά η ελαστική εργασία αποτελεί τη «λύση» των εκρηκτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας και, γενικότερα, η Εκπαίδευση.

Το Υπουργείο και η κυβέρνηση πανηγυρίζουν για την κάλυψη των χιλιάδων χρόνιων πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με αναπληρωτές κι όχι με μαζικούς διορισμούς, αγνοώντας τους/τις χιλιάδες συναδέλφους/ισσές μας που παραμένουν στην ανεργία, τους/τις χιλιάδες που παραμένουν απολυμένοι/ες ή αποκλεισμένοι/ες από την εκπαίδευση. Οι ελαστικά εργαζόμενοι αποτελούν πλέον το σκελετό του Δημόσιου Σχολείου και είναι καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

Καλούμε τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Ηλείας, να συμμορφωθεί με τους στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας σε ότι αφορά τις τοποθετήσεις των αναπληρωτών.Η Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας να μη γίνει μία από τις Διευθύνσεις Π.Ε. της χώρας οι οποίες δεν ανακοινώνουν στην ιστοσελίδα τους το σύνολο των κενών ανά ειδικότητα ώστε, να γίνονται οι δηλώσεις προτίμησης τοποθέτησης, με πλήρη διαφάνεια (δημοσιοποιημένοι πίνακες κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια). Δεν φτάνει που οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί καλούνται να αναλάβουν υπηρεσία σε χρόνο μηδέν, ταυτόχρονα καλούνται και να δηλώσουν σχολεία και μάλιστα τις περισσότερες φορές χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η τελική τους θέση στους πίνακες κατάταξης με βάση τις τροποποιήσεις που προκύπτουν από τον συνυπολογισμό των κοινωνικών κριτηρίων.

Με ευθύνη και των αιρετών, που ο ρόλος τους είναι να διασφαλίζουν την διαφάνεια, να είναι το άγρυπνο «μάτι» και «αυτί» των συναδέλφων, να ανακοινωθούν ΟΛΑ τα κενά και οι πίνακες μοριοδότησης πριν τις δηλώσεις – τοποθέτησης, διαφορετικά θεωρούμε ότι η Διεύθυνση Π.Ε. Ηλείας διαιωνίζει το πελατειακό σύστημα εξυπηρετήσεων.

Καλούμε τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ Ηλείας να απαιτήσουν και να διασφαλίσουν αυτό που τόσο το Δ.Σ του Συλλόγου μας όσο και η ΔΟΕ ζητά χρόνια τώρα, να εφαρμοστεί σε όλες τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης!!!

Ταυτόχρονα, απαιτούμε να ανακοινωθούν όλα τα κενά της παράλληλης στήριξης, και όχι αυτά που η Διεύθυνση «κρίνει απαραίτητα και κατά προτεραιότητα», όπως έγινε την περσινή χρονιά, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να επιλέξουν τα σχολεία που επιθυμούν να τοποθετηθούν. Δεν είναι ευθύνη των εκπαιδευτικών που το Υπουργείο επιλέγει να αφήνει δεκάδες κενά ακάλυπτα στην ευαίσθητη ειδική αγωγή!!!

Απαιτούμε:

  • Δημοσιοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο και των πινάκων κατάταξης με βάση τα μόρια και τα κοινωνικά κριτήρια!!!
  • Κοινοποίηση του συνόλου των κενών ανά σχολείο και για την παράλληλη στήριξη!!!
  • Ένας εκπαιδευτικός ανά μαθητή, με βάση τις γνωματεύσεις των ΚΕΣΥ!!!
  • Τοποθετήσεις ΟΛΩΝ των εκπαιδευτικών με έγκριση του ΠΥΣΠΕ και όχι με απόφαση της αναπληρώτριας Διευθύντριας Εκπαίδευσης!!!

Δηλώνουμε ξεκάθαρα πως δε θα ανεχτούμε καμιά αυθαιρεσία και αδιαφάνεια στη διαδικασία τοποθετήσεων από τη διοίκηση!!!

Διαβάστε επίσης...

ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑ | Δωρεάν Εκπαιδευτικές Δράσεις 2021-2022

Tweet ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ               …

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Κοτσανά!

Tweet Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες Οι μαθητές …

ΔΟΕ : Σε ισχύ η απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε.

TweetΣυνάδελφοι, με ανακοίνωσή μας στις 13/10/21 σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι η απεργία-αποχή θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *