Σύλλογοι Α’ Αθήνας: Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει αιφνιδιαστικές αποφάσεις

Δελτίο Τύπου των συλλόγων της Α' Αθήνας: Είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα! Το ΥΠΑΙΘ ετοιμάζει αιφνιδιαστικές αποφάσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ Α’ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ,

ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε.

Α’ ΑΘΗΝΩΝ, ΑΘΗΝΑ, ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ, ΠΑΡΘΕΝΩΝΑΣ

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

ΤΟ ΥΠΑΙΘ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

 

Με μια πολύ μαζική συγκέντρωση απάντησαν οι εκπαιδευτικοί της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας, στην πολιτική του ΥΠΑΙΘ που καταστρατηγεί όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών δημιουργώντας τσουνάμι πλασματικών υπεραριθμιών και υποχρεωτικών μετακινήσεων σε άλλα ΠΥΣΠΕ και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών διαλύοντας το δημόσιο σχολείο, με συγχωνεύσεις τμημάτων και κλείσιμο των ολοήμερων. Η πολιτική της στραγγαλιστικής λιτότητας, των μηδενικών διορισμών και της συρρίκνωσης των κοινωνικών αγαθών που ακολουθεί κυβέρνηση-ΕΕ-ΔΝΤ αντιστρατεύεται τις πραγματικές ανάγκες της λαϊκής οικογένειας στα μορφωτικά αγαθά.

 

Τα σωματεία των εκπαιδευτικών και οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν:

 

·                                              Άμεση στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων ώστε να λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από τις 11 Σεπτέμβρη με μαζικούς μόνιμους διορισμούς

·                                              Να καλυφθούν τα ολοήμερα με δασκάλους.

·                                             Να μη γίνει καμιά μετακίνηση σε άλλα ΠΥΣΠΕ.

·                                             Να μην γίνει καμία σύμπτυξη τμήματος. Τα συγχωνευόμενα σχολεία να λειτουργήσουν με τα περσινά δεδομένα χωρίς συμπτύξεις. Να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα και τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων.

·                                             Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι υπηρεσιακές μεταβολές στη γενική και ειδική αγωγή. Να στελεχωθούν όλα τα τμήματα ένταξης

Δήλωσαν επίσης ότι οι δάσκαλοι της Α’ Διεύθυνσης δεν πλεονάζουν, καλύπτουν οριακά τα υπάρχοντα κενά και θα χρειαστούν και προσλήψεις. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οφείλεται κατά αποκλειστικότητα σε αλχημείες του ΥΠΑΙΘ.

Η Διευθύντρια εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι με βάση την τελευταία διευκρινιστική του ΥΠΑΙΘ και για όσο δεν υπάρξουν άλλες εντολές θα γίνουν κανονικά οι τοποθετήσεις δασκάλων στα ολοήμερα με βάση τη νομοθεσία (1 δάσκαλος στα ΕΑΕΠ και στα κλασικά ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών). Δήλωσε ότι με αυτό τον τρόπο εκτιμά ότι θα καλυφθούν οι ανάγκες της Α’ Διεύθυνσης, κανείς δε θα πλεονάζει και θα χρειαστούν και προσλήψεις. Επίσης, ότι θα ληφθούν υπόψη τα έγγραφα και τα αιτήματα των σχολείων. Αρνήθηκε όμως να δεσμευτεί ότι αυτή θα είναι η πολιτική που θα ακολουθήσει η Α’ Διεύθυνση ακόμα κι αν υπάρξουν άλλες εντολές-πιέσεις. Για την ειδική αγωγή αποδέχτηκε το πρόβλημα και δεν ξεκαθάρισε ούτε δεσμεύτηκε για τίποτα.

Οι εκπρόσωποι των Συλλόγων ζήτησαν επίμονα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να είναι έγκαιρα τοποθετημένοι οι εκπαιδευτικοί πριν τις 11 Σεπτέμβρη και να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη Διευθύντρια εκπαίδευσης παρουσία όλων των συγκεντρωμένων.

 

Στη συνέχεια, συνεδρίασε το Α’ ΠΥΣΠΕ και εκεί άλλαξε ο προγραμματισμός που είχε ανακοινωθεί λίγη ώρα πριν στους συγκεντρωμένους, για τις 15 Σεπτεμβρίου, με τη δικαιολογία του περιορισμού του χρόνου.

 

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών καταγγέλλουμε αυτές τις μεθοδεύσεις γιατί θεωρούμε ότι γίνονται εκ του πονηρού. Καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να μην εφησυχάσουν γιατί εκτιμάμε ότι τις επόμενες ημέρες θα αυξηθούν οι πιέσεις για βίαιες ανατροπές των δεδομένων και για μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε άλλα ΠΥΣΠΕ, ακριβώς γιατί η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ αρνείται να καλύψει τα κενά με διορισμούς.

 

Θεωρούμε ότι τα ζητήματα χρόνου που τίθενται είναι προσχηματικά για να προλάβει το ΥΠΑΙΘ να αποτυπώσει την πανελλαδική εικόνα και να προχωρήσει σε αποφάσεις που θα καλύπτουν τα κενά όπως όπως με παραβιάσεις δικαιωμάτων μαθητών και εκπαιδευτικών. Υπενθυμίζουμε ότι πέρσι για να ικανοποιηθούν όλες οι παρανομίες του υπουργείου και της περιφέρειας, οι υπάλληλοι της Α’ Διεύθυνσης δούλεψαν νύχτα και Σαββατοκύριακο. Με τον τρόπο αυτό η Α’ Διεύθυνση έβγαλε παράνομα υπεραρίθμους και μετακίνησε 74 εκπαιδευτικούς ενώ λίγες ημέρες μετά προσλήφθηκαν ΕΣΠΑ.

Καλούμε τους συναδέλφους σε εγρήγορση για τυχόν αιφνίδιες εξελίξεις. Τα σωματεία μας είναι αποφασισμένα να υπερασπίσουν το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές. Με τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να ακυρώσουμε τα σχέδια τους.

 

Φωτογραφίες: Θωμάς Νόβας

Διαβάστε περισσότερα: http://www.sylaristotelis.com/products/δελτίο-τύπου-των-συλλόγων-της-α’-αθήνας:-είμαστε/

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *