Σχολείο σε ελληνικά χέρια μετά από 28 χρόνια

Στα χέρια της ρωμαίικης κοινότητας του Ορτάκιοϊ (Μεσοχώρι) περνάει από σήμερα μετά από σχετική απόφαση της γενικής διεύθυνσης Βακουφίων ένα ακίνητο που είχε δημευθεί πριν από 28 χρόνια.

Στο κτίριο στεγαζόταν μέχρι το 1985 το ελληνικό δημοτικό σχολείο της κοινότητας, ωστόσο ο Δήμος το κατέσχεσε με την αιτιολογία πως ο αριθμός των μαθητών δεν ήταν επαρκής. Η απόφαση των τουρκικών Αρχών ελήφθη με στόχο να προλάβει την έκδοση απόφαση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο οποίο είχαν καταφύγει οι Έλληνες του Ορτάκιοϊ.

Στο παρελθόν οι τουρκικές Αρχές είχαν επιχειρήσει την κατεδάφισή του κτιρίου που αποτελεί δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα με στόχο τη δημιουργία πάρκου. Ωστόσο τα σχέδια αυτά δεν τελεσφόρησαν και μετά την ανακαίνισή του το κτίριο χρησιμοποιήθηκε από το υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκάς, προτού αποδοθεί στους νόμιμους ιδιοκτήτες του.

mega.gr

Διαβάστε επίσης...

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Μετά τα σχολεία έρχεται και στο Δημόσιο ο θεσμός του Μέντορα

TweetΟ Μέντορας έρχεται στο Δημόσιο, ο νέος θεσμός που θα εισαχθεί το επόμενο διάστημα για …

Αθανάσιος Κατσίμπελης : Για έναν σύγχρονο Δήμο Πύργου με τον Σπύρο Λιατσή

Tweet Υποψήφιος με τον Spiros Liatsis o Αθανάσιος Κατσίμπελης Στηρίζουμε με την ψήφο μας για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *