Σχολεία – Κεραμέως: Όσοι μαθητές δεν φοράνε μάσκα θα παίρνουν απουσία

 

Μιλώντας στην εκπομπή LIVE NEWS στο Mega,  η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, ανέφερε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμη η τελική απόφαση για την ημερομηνία του ανοίγματος των σχολείων.

«Η επιτροπή ομοφώνως έχει εισηγηθεί το άνοιγμα των σχολείων σε πλήρη σύνθεση, αλλά με αυξημένα μέτρα προστασίας. Όλα είναι προγραμματισμένα για τις 7 του μηνός, έχουν γίνει όλες οι ενέργειες».

Η υπουργός τόνισε ωστόσο ότι η μεγάλη έξαρση των κρουσμάτων έχει συνδεθεί με ασυμπτωματικούς ασθενείς και απηύθυνε έκκληση στους γονείς να επιστρέψουν από τις διακοπές τους μέχρι τέλος Αυγούστου έτσι ώστε να «περιορίσουμε τις μετακινήσεις των ασυμπτωματικών. Θέλουμε για ένα ικανό χρονικό διάστημα, πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, να μην υπάρχουν πολλές μετακινήσεις ασυμπτωματικών ασθενών».

Η τελική απόφαση για την ημερομηνία ανοίγματος των σχολείων θα ανακοινωθεί την ερχόμενη Τρίτη.

Κανένας στο σχολείο χωρίς μάσκα

Απουσία θα παίρνουν οι μαθητές που δεν θα φορούν μάσκα στο σχολείο, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.  Όπως είπε: «Η χρήση της μάσκας είναι ασφαλής και εκτός από ασφαλής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο, μια ασπίδα που προστατεύει τα παιδιά μας και τους εκπαιδευτικούς. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει γονιός που θα στείλει το παιδί του σχολείο χωρίς μάσκα. Στο σχολείο πρέπει να φορούν όλοι μάσκα. Αν κάποιος δεν φοράει μάσκα δεν μπορεί να συμμετέχει στις δραστηριότητες του σχολείου. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οδηγίες. Δεν θα μπορεί να συμμετέχει μαθητής στην τάξη χωρίς μάσκα. Μιλάμε για την προστασία της δημόσιας υγείας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Όπως είναι υποχρεωτικό να φοράμε την μάσκα στα μέσα μεταφοράς το ίδιο ισχύει και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν θα μπορεί κανείς να μην φοράει μάσκα στο σχολείο».

Ειδικά για τους μαθητές, η κα Κεραμέως είπε ότι όποιος μαθητής δεν φοράει μάσκα θα παίρνει απουσία.

Υποχρεωτική από τεσσάρων ετών η μάσκα

Σχετικά με το ποιοι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα, η υπουργός Παιδείας τόνισε ότι από τις μικρές ηλικίες, από 4 ετών και από το προνήπιο, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Τόνισε μάλιστα ότι έχει αποδειχθεί ότι τα πολύ μικρά παιδιά είναι πιο προσαρμοστικά.

«Θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση για τη σωστή χρήση της μάσκας».

Προέτρεψε δε για τους γονείς να εγγράψουν τα παιδιά τους στο ολοήμερο σχολείο, προκειμένου να μην περνούν πολλές ώρες με τις πιο ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι παππούδες και οι γιαγιάδες.

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *