Συντονιστικό Νηπιαγωγών : Κάλεσμα για το Ολοήμερο

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

www.nipiagogoi.gr

4.10.13

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η κατάσταση στα νηπιαγωγεία εξακολουθεί να είναι εκρηκτική. Σχολεία κλειστά, προνήπια που δε φοιτούν, νηπιαγωγοί σε κινητικότητα και ανασφάλεια, γονείς σε απόγνωση. Και μέσα σε όλο αυτό το χάος έρχεται και η διάλυση του ολοήμερου νηπιαγωγείου με την μετατροπή του σε υποστηρικτική εκπαιδευτική δομή, στελεχωμένη με εκπαιδευτικούς ΕΣΠΑ. Αυτό σημαίνει κατάργηση της μίας οργανικής στα ολοήμερα τμήματα και 2.300 περίπου υπεράριθμοι νηπιαγωγοί πανελλαδικά, υποψήφιοι για μετακινήσεις και απολύσεις.

Ο απίστευτος εμπαιγμός του Υπουργείου προς τους γονείς, τα παιδιά και τους νηπιαγωγούς από τον Οκτώβρη του 2012 με την αποστολή, τη θεαματική απόσυρση και την επαναφορά της εγκυκλίου για τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των νηπίων από τα ολοήμερα τμήματα δεν έχει τελειωμό.

Η εφευρετικότητα του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει προηγούμενο. Όταν μια τροπολογία όπως αυτή της αύξησης των μαθητών ανά τμήμα κατά 10% δεν έγινε δεκτή από τη Βουλή, τότε νέες αυταρχικού τύπου στρατηγικές αναδύονται. Η συνταγή ΚΥΑ (Κοινή Υπουργική Απόφαση) μπαίνει σ` εφαρμογή.

Και τέλος η επιμονή του Υπουργείου να μη δίνει λύση στο ζήτημα της σίτισης των παιδιών του ολοήμερου με την πρόσληψη τραπεζοκόμων, ενώ στο δημοτικό με πρόσφατη εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι «ο δάσκαλος του Ολοημέρου δεν είναι υπεύθυνος για το ζέσταμα του φαγητού».

Η κατάσταση είναι οριακή και κρίσιμη. Είναι απαραίτητο να συντονίσουμε τη δράση μας.

Όλοι/ες στη ΔΟΕ

(Ξενοφώντος 15Α, Σύνταγμα)

Την Πέμπτη 10 Οκτώβρη 2013 και ώρα 18:00

 

 

Διαβάστε επίσης...

Γρίπη: «Να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα» – Πρόταση-βόμβα από τον Καπραβέλο

TweetΣε μία πρόταση «βόμβα» προχώρησε ο Διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος. Συγκεκριμένα, πρότεινε …

Λένα Μακρή : Η Δασκάλα νέα βουλευτής της ΝΔ μετά την παραίτηση του Θέμη Χειμάρα

TweetΤην παραίτησή του από βουλευτής της ΝΔ υπέβαλε πριν λίγη ώρα ο Θέμης Χειμάρας. Σύμφωνα με …

Ξεκινά η Εισαγωγική Επιμόρφωση για πάνω από 16.000 μόνιμους εκπαιδευτικούς

TweetΞεκινά το εξ αποστάσεως επιμορφωτικό πρόγραμμα 96 ωρών (24 ώρες σύγχρονη και 72 ώρες ασύγχρονη) …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *