Συνεχίζονται οι δράσεις «Θερινό κουδούνι στο κάστρο Χλεμούτσι»

Αύριο ομαδικό παιχνίδι γνωριμίας με τα εκθέματα του μουσείου

Συνεχίζονται με επιτυχία, οι εκπαιδευτικές δράσεις της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας, υπό τον τίτλο «Θερινό κουδούνι στο κάστρο Χλεμούτσι». Οι μικροί επισκέπτες αξιοποιούν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, ενεργοποιούν τη φαντασία τους και γνωρίζουν μέσα από το παιχνίδι την πολιτιστική μας κληρονομιά.

 

Πριν μερικές μέρες, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το πρώτο κυνήγι κρυμμένου θησαυρού στο κάστρο Χλεμούτσι, Οι μικροί επισκέπτες, αφού ξεναγήθηκαν στο κάστρο και το μουσείο, έλυσαν τους γρίφους και κατάφεραν να βρουν τον θησαυρό, συνδυάζοντας τη γνώση με το παιχνίδι!

Μάλιστα, ανανέωσαν το ραντεβού τους, για αύριο Παρασκευή όπου θα… μεταμορφωθούν σε μικρούς αρχαιολόγους. Η δράση έχει τίτλο «Περπατώ, περπατώ εις το κάστρο… Ιππότες και πριγκίπισσες είστε εδώ; Ψάχνω, ψάχνω να σας βρω. Πρόκειται για ομαδικό παιχνίδι ανακάλυψης και συναρμολόγησης πάζλ μέσα από αποστολές γρίφους γνωριμίας με τα εκθέματα του μουσείου. Συνοδεύεται από την ηχοϊστορία «Μια μέρα της Ισαβέλλας» στο Χλεμούτσι.

Τον σχεδιασμό των δράσεων έχει η αρχαιολόγος Νάνσυ Ράλλη καθώς και την υλοποίηση τους, μαζί με τη μουσειολόγο Ιωάννα Κοτσαύτη.

proini.news

Διαβάστε επίσης...

ΠΛΩΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΡΑΪΔΑ | Δωρεάν Εκπαιδευτικές Δράσεις 2021-2022

Tweet ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ               …

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στο Μουσείο Κοτσανά!

Tweet Τηλεπικοινωνίες και κρυπτογραφία: πώς επικοινωνούσαν και έστελναν κωδικοποιημένα μηνύματα οι αρχαίοι Έλληνες Οι μαθητές …

ΔΟΕ : Σε ισχύ η απεργία-αποχή της Δ.Ο.Ε.

TweetΣυνάδελφοι, με ανακοίνωσή μας στις 13/10/21 σας ενημερώσαμε για το γεγονός ότι η απεργία-αποχή θα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *