Συναγερμός για τον κορονοϊό στη Λάρισα – Σπεύδουν Τσιόδρας και Χαρδαλιάς

Εξαιρετικά δύσκολη η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη στη Λάρισα όπου έχουν βρεθεί 20 κρούσματα κορονοϊού. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα συλλέξει 200 δείγματα για να διαπιστωθεί το μέγεθος της διασποράς. Σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο.

Εκτάκτως στη Λάρισα πηγαίνουν με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό Σωτήρης Τσιόδρας, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και ο υφυπουργός Εσωτερικών Θεόδωρος Λιβάνιος. Η κατάσταση στον οικισμό των Ρομά στη Νέα Σμύρνη, που από χθες αργά το βράδυ είναι σε καραντίνα, χαρακτηρίζεται εξαιρετικά δύσκολη.

Στον οικισμό στη Λάρισα έχουν βρεθεί, μέχρι στιγμής, 20 κρούσματα θετικά στον κορονοϊό. Ο συναγερμός σήμανε όταν νόσησε 32χρονος και από την ιχνηλάτιση των επαφών του έγιναν 29 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 19 θετικά δείγματα και γι’ αυτό αποφασίστηκε μέρος του οικισμού να τεθεί σε καραντίνα.

Η κρισιμότητα της κατάστασης «στέλνει» στη Λάρισα κυβερνητικό κλιμάκιο. Οι κ.κ. Τσιόδρας, Χαρδαλιάς και Λιβάνιος θα φτάσουν στη θεσσαλική πόλη με ελικόπτερο Super Puma της Πυροσβεστικής, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες για την αποτροπή της μετάδοσης του ιού σε μεγάλο αριθμό του πληθυσμού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τον οικισμό των Ρομά όπου μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί από τους ελέγχους του ΕΟΔΥ 20 κρούσματα της επιδημίας, σε καραντίνα θα μπει και η δομή μεταναστών στο Κουτσόχερο της Λάρισας, καθώς από την ιχνηλάτηση προέκυψε ότι ο 32χρονος Ρομά που ήταν το πρώτο διαπιστωμένο κρούσμα είχε επαφές και με μη διαμένοντες στη συγκεκριμένη δομή.

Όλοι οι θετικοί στον ιό θα μεταφερθούν σε δομή φιλοξενίας και συγκεκριμένα στο Κέντρο Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή», όπου θα παρακολουθούνται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, ενώ όλοι όσοι ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία με μέριμνα της ΓΓΠΠ.

«Πανστρατιά» στη Λάρισα

Στο κλιμάκιο που μεταβαίνει στη Λάρισα συμμετέχουν, εκτός από τους κ.κ. Τσιόδρα, Χαρδαλιά και Λιβάνιο, ο γγ Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος, ο γγ Κοινωνικής αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης και ο διευθυντής Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΓΓΠΠ Φοίβος Θεοδώρου. Το κλιμάκιο συνοδεύει ο πρόεδρος της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ, Βασίλης Πάντζος. Το κυβερνητικό κλιμάκιο αναμένεται να φτάσει στη Λάρισα στις 13:00 και το ελικόπτερο θα προσγειωθεί στη βάση της 1ης Στρατιάς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς, με τον Θεόδωρο Λιβάνιο και τον Σωτήρη Τσιόδρα, καθώς και τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο κλιμάκιο, θα έχουν διαδοχικές συσκέψεις με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό και τον Δήμαρχο Λάρισας Απόστολο Καλογιάννη, ενώ στη συνέχεια θα συναντηθούν με εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά καθώς και με τους επικεφαλής των μέτρων για την τήρηση της καραντίνας.

Λάρισα: Ξεκίνησε η μαζική συλλογή δειγμάτων

Από νωρίς το πρωί της Παρασκευής (10.04.2020) στη Λάρισα βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ για να ξεκινήσει τη μαζική συλλογή δειγμάτων.

 

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *