Συνάντηση του Κ.Γκιουλέκα με ελληνόπουλα, παιδιά ομογενών από τις ΗΠΑ, στα Καλάβρυτα

Συνάντηση Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνου Γκιουλέκα με μαθητές του ελληνοαμερικάνικου δημόσιου σχολείου «Ακαδημία Σωκράτης» της Βόρειας Καρολίνας των ΗΠΑ.

Με ελληνόπουλα, παιδιά ομογενών από τις ΗΠΑ  που φοιτούν στο ελληνοαμερικάνικο δημόσιο σχολείο «Ακαδημία Σωκράτης» της Βόρειας Καρολίνας  συναντήθηκε σήμερα ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, τελευταίο σταθμό των επισκέψεων  των παιδιών σε ελληνικούς ιστορικούς τόπους. Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας  κάλεσε τα παιδιά να γνωρίσουν από κοντά την πατρίδα, την ιστορία και την μεγάλη πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά της, τονίζοντάς τους παράλληλα, πως όλοι εδώ στο μητροπολιτικό κέντρο είμαστε περήφανοι για τους Έλληνες που ζουν στις δεύτερες πατρίδες τους – Η.Π.Α, Ευρώπη, Αυστραλία κ.λ.π  – και οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές του Ελληνισμού.

Ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας μετέφερε χαιρετισμό του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, ενώ συζήτησε με  τους εκπαιδευτές και τα παιδιά, την έναρξη της συνεργασίας του διαδικτυακού προγράμματος e-learning,  το οποίο ξεκινά το υπουργείο Παιδείας με στόχο να φέρει σε ακόμα πιο στενή επαφή τα απανταχού της γης ελληνόπουλα με το μητροπολιτικό κέντρο. Ένα πρόγραμμα που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει μεθόδους διάδοσης του ελληνικού πνεύματος, πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων μαζί με τους μαθητές επισκέφθηκαν την ιστορική Μονή της Αγίας Λαύρας, το Μουσείο του Ολοκαυτώματος και τον μαρτυρικό τόπο εκτέλεσης των 500 περίπου παιδιών και ανδρών της 13ης Δεκεμβρίου 1943.

Στη συνάντηση του Κωνσταντίνου Γκιουλέκα  με τους ομογενείς μαθητές  και εκπαιδευτές παρόν ήταν και ο βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Νταβλούρος.

Διαβάστε επίσης...

Κρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων αποκαλύφθηκε στην Χαλκιδική από τον θάνατο ενός Τσέχου

TweetΚρησφύγετο Ρώσων κατασκόπων στην Χαλκιδική, αποκάλυψε ο θάνατος ενός Τσέχου, υπηκόου ρωσικής καταγωγής, πριν από …

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *