Συνάντηση με Αρβανιτόπουλο ζητά η ΔΟΕ

Αρ. Πρωτ.728

Αθήνα 18/3/2014

Προς

Τον Υπουργό Παιδείας

κ. Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος

 

Θέμα: «Νέο αίτημα συνάντησης με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας»

 

Κύριε Υπουργέ

 

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. έχει επιδιώξει  από την ανάληψη των καθηκόντων του στις 27 Αυγούστου 2013 μέχρι και σήμερα να δημιουργήσει τις βάσεις ενός ειλικρινούς και ουσιαστικού διαλόγου με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας για όλα τα μεγάλα ζητήματα που ταλανίζουν την πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Πιο πρόσφατο βήμα αυτής της προσπάθειας υπήρξε το τελευταίο αίτημά μας για συνάντηση μαζί σας στις 21 Φεβρουαρίου, το οποίο δυστυχώς είχε την ίδια μοίρα με τα προηγούμενα, έμεινε δηλαδή δίχως καμία απάντηση.

  Σήμερα το πρωί το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου τα αποτελέσματα της συγκέντρωσης υπογραφών των εκπαιδευτικών ενάντια στην προωθούμενη αυτοαξιολόγηση – αξιολόγηση που για τους εκπαιδευτικούς είναι χειραγώγηση, κατηγοριοποίηση και οδός απολύσεων. Το 93% του Κλάδου, 58.560 υπογράφοντες σας στέλνουν το μήνυμα ότι βρίσκεστε σε τελείως λανθασμένη πορεία. Σας θυμίζουμε, δε,  ότι σε παλαιότερες συναντήσεις μας είχατε αναγνωρίσει το απαράδεκτο της σύνδεσης της αξιολόγησης με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη και την καθιέρωση των ποσοστώσεων και είχατε δεσμευτεί ότι θα την άρετε…

Είμαστε σίγουροι ότι αν είχαμε προχωρήσει σε ανάλογη συγκέντρωση υπογραφών για κάθε ένα από τα ζητήματα που καταταλαιπωρούν την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς (μη πραγματοποίηση μεταθέσεων, αυθαίρετες μετατάξεις που δημιούργησαν τεράστιες αδικίες, μεγάλος περιορισμός των αποσπάσεων, το κλίμα φόβου που έχουν δημιουργήσει οι άδικες πειθαρχικές διώξεις σε βάρος εκπαιδευτικών, οικονομική και επιστημονική υποβάθμιση,  αδιοριστία…) θα είχαμε συγκεντρώσει τον ίδιο ή και μεγαλύτερο αριθμό υπογραφών.

Αναλογιστείτε τη δυσαρμονία με το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης στην οποία βρίσκεται η πολιτική που ακολουθείτε, έστω και τώρα. Κατανοήστε ότι τα προβλήματα της εκπαίδευσης δεν αντιμετωπίζονται με μονομερείς κινήσεις που αγνοούν την πλειοψηφία αυτών που τα ζουν και ορίστε άμεσα συνάντηση με τη Δ.Ο.Ε. για ουσιαστικό διάλογο. Το επιβάλλει το καλό της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *