Συμβούλιο της Ευρώπης: Σοκαριστικά στοιχεία για τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Ένα στα πέντε παιδιά είναι πιθανό να αποτελέσουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης πριν από την ηλικία των 18 ετών.

Αυτή η σοκαριστική διαπίστωση προκύπτει από στοιχεία του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα με τη συντονίστρια του Κέντρου Γυναικών για Σεξουαλικά Δικαιώματα, Μάγια Μάμουλα. “Σε 93% των περιπτώσεων, όταν τα θύματα είναι μικρά παιδιά, οι δράστες είναι άνθρωποι που γνωρίζουν γονείς, μέλη της οικογένειας, ενώ, σε μεταγενέστερη ηλικία, είναι συνομήλικοι, φίλοι και συνεργάτες τους”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το Κέντρο Γυναικών για Σεξουαλικά Δικαιώματα έχει αναλάβει μια εκστρατεία με στόχο την ευαισθητοποίηση σχετικά με τη σεξουαλική βία κατά των παιδιών και των νέων και την υποστήριξη της εισαγωγής εκπαιδευτικών και προληπτικών προγραμμάτων στα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόσφατα, παρουσιάστηκε στην Κροατία, όπου αναφέρονται ετησίως, κατά μέσο όρο, 560 έως 1.000 ποινικά αδικήματα που αφορούν σε σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση παιδιών. Από τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών προκύπτει ότι το 2019 αναφέρθηκαν 426 ποινικά αδικήματα κατά της σεξουαλικής ελευθερίας και 838 περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών.

Διαβάστε επίσης...

Ξεκίνησαν τα μαθήματα της Εκπαιδευτικής Τηλεόρασης

TweetΡεπορτάζ του euronews Η 10χρονη Ανδριάνα παρακολουθεί από την τηλεόραση του σπιτιού της το μάθημα …

Παληγιάννης Βασίλης : Να ενισχυθούν μαθητές και εκπαιδευτικοί με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό

TweetΠαληγιάννης Βασίλειος                                                                    Αιρετός ΚΥΣΠΕ Τηλ.6974750409 paligiannis@hotmail.gr                                                             Αθήνα, 30/3/2020         «Η Υγειονομική κρίση, …

Δείτε αποκλειστικά το βίντεο : Η ΔΟΕ προσφέρει 100.000 ευρώ στη μάχη κατά του Covid-19.

TweetΟ Πρόεδρος της Δ.Ο.Ε. Θανάσης Κικινής, ανακοίνωσε προσφορά της Δ.Ο.Ε., ύψους 100.000 ευρώ, για τη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *