Στο φως εντυπωσιακή τοιχογραφία δύο μονομάχων στην Πομπηία

Την ανακάλυψη μιας νέας ρωμαϊκής τοιχογραφίας στην Πομπηία, στην οποία απεικονίζονται δύο μονομάχοι σε δράση, γνωστοποίησε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας Dario Franceschini.
Στην τοιχογραφία απεικονίζονται δύο μονομάχοι που πολεμούν μεταξύ τους. Ο μονομάχος στα αριστερά κρατάει ένα μικρό ξίφος, ο άλλος φαίνεται να μαζεύεται πληγωμένος και να έχει πετάξει την ασπίδα του. Και οι δύο τους φοράνε από ένα κράνος με προσωπίδα και με μεγάλο λοφίο. Η ανακάλυψη έγινε στην «Περιοχή Νο 5» της Πομπηίας.  Η τοιχογραφία, πλάτους 1,5 μέτρων, βρίσκεται σε ένα υπόγειο, πιθανότατα ενός χώρου που ήταν κατάστημα, ενώ στο ισόγειο ίσως υπήρχε ταβέρνα και πορνείο. Το θέμα της τοιχογραφίας υποδηλώνει ότι είναι πιθανό, στο μέρος αυτό, να σύχναζαν μονομάχοι.
Σύμφωνα με τον Franceschini, η τοιχογραφία αποδεικνύει ότι η Πομπηία αποτελεί ένα «ανεξάντλητο ορυχείο έρευνας και γνώσης για τους αρχαιολόγους». Ο γενικός διευθυντής της Πομπηίας, Massimo Osanna, επισήμανε την ρεαλιστική απεικόνιση των πληγών στον καρπό και στο στήθος του ηττημένου μονομάχου. Ειδικοί θα εξετάσουν σύντομα την τοιχογραφία ώστε να μπορέσουν να προσδιορίσουν με ακρίβεια το πότε δημιουργήθηκε.
Η ανακοίνωση για την ανακάλυψη της τοιχογραφίας συνέπεσε με τα εγκαίνια της έκθεσης «Πομπηία και Σαντορίνη: Η αιωνιότητα σε μια μέρα», η οποία άνοιξε τις πύλες της για το κοινό στη Ρώμη.
Πηγή: LiFO

Διαβάστε επίσης...

e-books: Στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 6% οπτικά και ακουστικά βιβλία

Tweet«Η μείωση του ΦΠΑ αποτελεί κίνητρο για ενίσχυση της ζήτησης των συγκεκριμένων μορφών βιβλίων» δήλωσε …

“Απασφαλισε” η Κεραμέως στη χυδαιότητα του Φίλη

TweetΚεραμέως σε Φίλη: Θλιβερός ο λαϊκισμός σας -Δεν σας επιτρέπω αναφορές στην οικογένειά μου Έντονη …

Πρωτοβουλία αναπληρωτών : Για την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΥΠΑΙΘ

Tweet ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ (21/7) ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *