Στο Υπουργείο Εργασίας η ιδιωτική εκπαίδευση

Της ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΛΙΑΤΣΟΥ

Η μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το υπουργείο Παιδείας θα αφήσει ακόμη πιο ανεξέλεγκτη την ήδη προβληματική κατάσταση. Αποκαλύφθηκε φροντιστήριο στην Εύβοια που δεν πληρούσε τις στοιχειώδεις προδιαγραφές λειτουργίας

Ανακατατάξεις και αναταράξεις φέρνουν τα πάνω κάτω στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Οι αποκαλύψεις που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας για σχολεία που λειτουργούν χωρίς άδεια και για φροντιστήρια που δεν πληρούν στοιχειώδεις κανόνες λειτουργίας δημιουργούν σοβαρά ερωτηματικά για το μέλλον της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Μια ανακοίνωση της ΟΙΕΛΕ ήρθε να «ανοίξει» ακόμη περισσότερο το θέμα. Σύμφωνα με αυτήν, υπάρχουν ασφαλείς πληροφορίες που θέλουν να υπάρχει πολιτική συμφωνία των υπουργών Εργασίας και Παιδείας για μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων από το υπουργείο Παιδείας στο Εργασίας.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, η κίνηση αυτή έχει στόχο την ουσιαστική απόσυρση της κρατικής εποπτείας από τα ιδιωτικά σχολεία, ώστε αυτά, απαλλαγμένα από κάθε έλεγχο, να πωλούν ουσιαστικά τίτλους σπουδών, να εφαρμόζουν ό,τι αναλυτικό πρόγραμμα θέλουν και να προσλαμβάνουν οποιονδήποτε θέλουν για να διδάξει, ανεξαρτήτως προσόντων.

Χθες αποκαλύφθηκε η ύπαρξη φροντιστηρίου στην Εύβοια το οποίο δεν πληρούσε ούτε στο ελάχιστο της προδιαγραφές λειτουργίας που απαιτούνται.

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ, συνοδευόμενο από μέλη της τοπικής Επιθεώρησης Εργασίας και εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, επιχείρησε να πραγματοποιήσει έλεγχο σε φροντιστήριο έπειτα από καταγγελίες εκπαιδευτικών.

Το φροντιστήριο με την επωνυμία ΑΛΦΑ, όπως αναφέρει η ανακοίνωση Τύπου της ΟΙΕΛΕ, δεν τηρούσε μαθητολόγιο, οι εκπαιδευτικοί δεν ήταν δηλωμένοι σε καμία δημόσια αρχή, ενώ οι ιδιοκτήτες του φέρονται να είναι παράλληλα και ιδιοκτήτες ενός ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου, γεγονός που απαγορεύει ρητά η νομοθεσία.

http://www.enet.gr

Διαβάστε επίσης...

Καταργείται η Αργία των Τριών Ιεραρχών και για τα Φροντιστήρια με ΥΑ

TweetΥπεγράφη από την Υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Ζέττα Μ. Μακρή, η με αριθμ. 8778/Ν1/26-01-2024  απόφαση …

1ο Διεθνές Παιδαγωγικό Συνέδριο της ΔΙ.Π.Ε. Πιερίας

Tweet Σας ενημερώνουμε ότι η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας διοργανώνει, σε συνεργασία με την Περιφερειακή …

Έγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT»

TweetΈγκριση αιτήματος για υλοποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος «THE CROCUS PROJECT» Σχετ.: 1. οι υπό στοιχεία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *