Στις 18 Οκτωβρίου η δίκη διευθυντή σχολείου

Συμπαράσταση από το Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε. Χαλκιδικής

Σε νέα δίκη οδηγείται ο διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για το περιστατικό που σημειώθηκε στην αυλή του σχολείου, το Νοέμβριο του 2016, όταν μία κολώνα ηλεκτροφωτισμού έπεσε εξαιτίας του δυνατού αέρα και είχε ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό 8χρονης μαθήτριας. (ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ)

Ενόψει εκδίκασης της υπόθεσης, η οποία πήρε αναβολή τον περασμένο Μάρτιο, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χαλκιδικής “Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ” συνεδρίασε και έλαβε μία σειρά αποφάσεων, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράστασή του στον εν λόγω εκπαιδευτικό.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

βρισκόμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς δίωξης του διευθυντή του 1ου ΔΣ Ν. Καλλικράτειας, για περιστατικό που συνέβη στην αυλή του σχολείου όπου μία κολώνα φωτισμού έπεσε εξαιτίας του δυνατού αέρα που φυσούσε εκείνη την ημέρα. Το αποτέλεσμα ήταν ο πολύ σοβαρός τραυματισμός μίας μαθήτριας του σχολείου.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κολώνα είχε πρόβλημα, ώστε να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες, αλλά ούτε και είναι δική του ευθύνη να εποπτεύει την αρτιότητα των σχολικών εγκαταστάσεων που χρησιμοποιεί η εκπαιδευτική κοινότητα. Σύρεται λοιπόν άδικα ως κατηγορούμενος σε δίκη μαζί με τους κατασκευαστές του έργου και την επιτροπή παραλαβής.

Η νέα δικάσιμος έχει οριστεί για τις 18 Οκτωβρίου 2019 στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και ώρα 09:00π.μ..

Το ΔΣ στη συνεδρίαση της Πέμπτης 03/10/2019 αφού συζήτησε το θέμα αποφάσισε τα εξής:

1) Να αναλάβει μαζί με τη ΔΟΕ τα δικαστικά έξοδα του συναδέλφου (40% από το Ταμείο Αγώνα του Συλλόγου και 60% από τη ΔΟΕ)

2) Να παραστεί σύσσωμο το ΔΣ στην ακροαματική διαδικασία.

3) Να καλέσει το ΔΣ της ΔΟΕ να παραστεί στη δίκη.

4) Να κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας από τις 08:00 έως 11:00 για όποιο/οια εκπαιδευτικό του νομού θα θελήσει να εκφράσει την συμπαράστασή του με τη παρουσία του/της στο δικαστήριο.

Εκφράζουμε την ολόψυχη συμπαράστασή μας στον συνάδελφο για την άδικη δίωξή του. Καθιστούμε σαφές προς οποιαδήποτε κατεύθυνση πως οι εκπαιδευτικοί δεν τρομοκρατούνται από τέτοιες πρακτικές και θα βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το καλό της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε επίσης...

Κορονοϊός – ΠΟΥ: Ραγδαία αύξηση του αριθμού των θυμάτων μέσα σε μία εβδομάδα

TweetΣύμφωνα με τον διευθυντή του οργανισμού οι νεκροί σε όλο τον κόσμο τις επόμενες μέρες …

Ελληνική ανακάλυψη βάζει «φρένο» στους θανάτους από κορωνοϊό! Το τεράστιο επίτευγμα για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης, αλλά και τη θεραπεία για ολόκληρο τον κόσμο!

TweetΈνα νέο, βαρύ “όπλο” στη “μάχη” για την ανάσχεση της εξέλιξης της λοίμωξης Covid-19 σε …

Κοινωνική Ιστορία (Ο κορωνοϊός) 7ο Δημοτικό Σχολείο Αγίας Παρασκευής

Tweet«Αυτή είναι μια κοινωνική ιστορία που δημιουργήθηκε με σκοπό να καθησυχάσει και να βοηθήσει τα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *