Στη Θεσσαλονίκη το μεγαλύτερο συνέδριο προσχολικής αγωγής

Κάθε χρόνο φιλοξενείται σε διαφορετική Ευρωπαϊκή χώρα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά για τη χώρα μας, καθώς και το 2014 το 24ο EECERA φιλοξενήθηκε στην Κρήτη. Φέτος επιλέχθηκε πάλι η Ελλάδα και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη. Θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ) στον Πύργο της Παιδαγωγικής Σχολής, σε κάποιες απο τις αίθουσες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑ.ΜΑΚ), αλλά και σε αίθουσες του Κέντρου Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕ.Δ.Ε.Α).

Για πληροφορίες σχετικά με το Συνεδριο EECERA 2019 επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eecera2019.org

Τη διοργάνωση του Συνεδρίου έχει αναλάβει το «Διάζωμα Οργάνωση- Εκδήλωση» τουριστικό γραφείο με εξειδίκευση στη διοργάνωση συνεδρίων και εκδηλώσεων σε όλη της Ελλάδα, που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης και θα ταξιδέψει με την ομάδα του στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να ολοκληρώσει την συνεργασία με ένα άψογα οργανωμένο και ικανοποιητικό για όλους τετραήμερο.

Για πληροφορίες σχετικά με το Τουριστικό Γραφείο «Διάζωμα Οργάνωση- Εκδήλωση» επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.diazoma.net

O Πρόεδρος του 29ου Συνεδρίου EECERA είναι ο κος Αθανάσιος Γρηγοριάδης. Είναι Καθηγητής του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής & Εκπαίδευσης του (Α.Π.Θ) και εκείνος που προσκάλεσε το EECERA 2019 στην Ελλάδα και εργάζεται μαζί με την τοπική επιστημονική επιτροπή για την υλοποίησή του. Η τοπική επιστημονική επιτροπή αποτελείται από τους εξής: Αθανάσιος Γρηγοριάδης, Δόμνα- Μίκα Κακανά, Μένη Τσιτουρίδου, Αντώνης Λενακάκης, Μαρία Μπιρμπίλη, Μαρία Παπανδρέου, Μαρία Παυλή- Κορρέ, Παναγιώτης Παντίδος, Κωνσταντίνα Δογάνη, Μαρία Γκέκα, Κώστας Βουγιούκας.
Κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ημερών θα πραγματοποιηθούν συμπόσια, συζητήσεις ειδικού ενδιαφέροντος (S.I.G. Meetings), συνεδρίες αναρτημένων ανακοινώσεων και ομιλίες από προσκεκλημένους ομιλητές (Μαρία Ευαγγέλου, Jan Peeters, Elizabeth A. Shuey, Samuel J. Meisels). Επιπλέον, θα πραγματοποιηθεί αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ομότιμου καθηγητή του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Α.Π.Θ., Χρήστου Φράγκου ο οποίος απεβίωσε το 2014.

Λίγα λόγια για το EECERA

Πρόκειται για έναν ανεξάρτητο αυτοδιοικούμενο διεθνή οργανισμό που προωθεί και μεταδίδει διεπιστημονική έρευνα σχετικά με την προσχολική ηλικία. Έχει μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και ουσιαστικά ανήκει στα εγγεγραμμένα μέλη του, που προέρχονται από όλο τον κόσμο. Υπάρχει και διατηρείται λόγω της συνδρομής των μελών αυτών. Όπως είναι φυσικό, υπάρχει μια δυνατή επιστημονική ομάδα που αποτελεί την διοικητική επιτροπή του οργανισμού. Η ομάδα αυτή αποτελείται από τους εξής:
• Christine Pascal – Πρόεδρος, Ηνωμένο Βασίλειο
• Maelis Karlson Lohmander- Αντιπρόεδρος, Σουηδία
• Tony Bertram- Συντονιστής, Ηνωμένο Βασίλειο
• Irene Gunning, Ireland
• Jóhanna Einarsdóttir, Iceland
• Júlia Formosinho, Portugal
• Margy Whalley, Ηνωμένο Βασίλειο
• Eleni Loizou, Κύπρος

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Οργανισμό EECERA επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: www.eecera.org

Διαβάστε επίσης...

Ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας, μας εξηγεί πώς να προστατεύσουμε τα παιδιά μας από την «ύπουλη» Μηνιγγίτιδα Β

Tweet«Αν θέλετε να έχετε ήσυχο το κεφάλι σας από την σοβαρή αυτή νόσο δεν υπάρχει …

Και κροτίδα και καπνογόνο σε σχολείο της Πάτρας- Στο νοσοκομείο μαθήτρια και καθηγήτρια – ΦΩΤΟ

Tweet“Το περιστατικό δεν συνδέεται με πρόσφατο γεγονός” λέει στο thebest.gr o Διευθυντής Περιφερειακής Εκπαίδευσης Αχαΐας …

Οι μαθητές της Στ’ καλούνται να συγκινήσουν τον Δήμαρχο για να μη διώξουν τους πρόσφυγες

TweetΠολλοί Δήμαρχοι αντιδρούν για τους πρόσφυγες που πρόκειται να έλθουν στην περιοχή τους.Τo βιβλίο όμως …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *