Σοφία Ζαχαράκη : «Θέλουμε να έχουν τα παιδιά μας την παιδεία που αξίζουν»

«Είμαστε εδώ. Σας ακούμε. Γίνανε πολλά μέσα σε αυτό το εξάμηνο, σας υπόσχομαι ότι θα γίνουν πολλά περισσότερα. Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια γίνανε διορισμοί, θα γίνουν και άλλοι και έχουμε δώσει δείγματα γραφής ως προς τη στόχευσή

μας. Προτεραιότητά μας είναι να έχουμε ένα νομοσχέδιο που θα καλύψει τις δομές, θα προχωρήσει το θέμα των στελεχών εκπαίδευσης και θα ρίξει το βάρος στην καθημερινότητα των σχολείων. Να μη νιώθετε καμία απειλή για οποιαδήποτε αξιολόγηση. Στόχος μας είναι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών μας, ο επαγγελματικός προσανατολισμός των μαθητών, ώστε τα παιδιά μας να έχουν την παιδεία που αξίζουν».
Αυτά τόνισε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Παιδείας κ. Σοφία Ζαχαράκη στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Λάρισας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο «Φρούριο». Η κ. Ζαχαράκη, προσερχόμενη στην εκδήλωση, δήλωσε ότι στη Λάρισα βρίσκεται με αφορμή το ΙΙ Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης που πραγματοποιεί σήμερα και αύριο η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η εφημερίδα «Ελευθερία» και σημείωσε: «Είναι μια ευκαιρία να δούμε ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Θεωρώ ότι η παρουσία πολλών στελεχών της κυβέρνησης, σημαντικών ομιλητών, αλλά και η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Μαργαρίτη Σχοινά σηματοδοτεί την ιδιαίτερη προσοχή και εστίαση που δίνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλία και σε όλες αυτές τις πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμόσουμε. Ήδη ξεκινήσαμε και θα συνεχίσουμε, ιδίως στο κομμάτι που αφορά στην εκπαίδευση. Πρωταρχικό μας μέλημα, η σύνδεση της εκπαίδευσης με το φωτεινό μέλλον των παιδιών. Ένα μέλλον που θα πρέπει να συνδέεται με την απασχόληση και η ομιλία μου στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ανάπτυξης θα έχει αυτό το επίκεντρο. Το πώς θα μπορέσουμε να συνδέσουμε το σχολείο μας με καλές δουλειές για τα παιδιά μας».
Ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Πρωτοβάθμιας κ. Σάκης Γκουτζέλας καλωσόρισε την υφυπουργό και εξήρε το Υπουργείο Παιδείας για την ταχύτητα με την οποία προχώρησε το θέμα των διορισμών και των προσλήψεων αναπληρωτών, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που αφορούν στις κρίσεις Διευθυντών Εκπαίδευσης. Ο κ. Γκουτζέλας προσέφερε στην κ. Ζαχαράκη μια εικόνα της Παναγίας.
Εν τω μεταξύ, στη διάρκεια της εκδήλωσης τοποθετήθηκε και ο αιρετός στο ΚΥΣΠΕ κ. Βασίλης Παληγιάννης, ο οποίος σημείωσε ότι η εκπαίδευση αποτελεί τον βασικό μοχλό ανάπτυξης της κάθε χώρας, κατά συνέπεια θα πρέπει η κυβέρνηση να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αναβάθμισή της. Παραδέχτηκε ότι φέτος καλύφθηκαν όλα τα κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και έγιναν έγκαιρα οι αποσπάσεις, όμως σημείωσε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα.
«Δεν είναι δυνατόν το 2020 να μην έχουν ανανεωθεί βιβλία, να μην υπάρχει επιμόρφωση εκπαιδευτικών και το εκπαιδευτικό σύστημα να στηρίζεται στον θεσμό των αναπληρωτών. Θα πρέπει να γίνουν διορισμοί που θα καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες της δημόσιας εκπαίδευσης. Οι διορισμοί που δρομολογεί η κυβέρνηση δεν καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες. Ταυτόχρονα, οφείλει η κυβέρνηση να συνεργαστεί με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, ώστε να δίνεται λύση στα προβλήματα και να μην αιφνιδιάζει, όπως έκανε με το τελευταίο νομοσχέδιο, την εκπαιδευτική κοινότητα. Η ΔΟΕ έχει εκφράσει την αντίθεσή της στο θέμα της εξίσωσης των πτυχίων των κολεγίων ανεξάρτητα αν ίσχυσε και επί ΣΥΡΙΖΑ».
Το μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ κ. Γιώτα Βενετοπούλου επανέλαβε τη θέση της Ομοσπονδίας να ακυρωθεί ο νόμος πλέον, που προβλέπει την εξίσωση των πτυχίων των κολεγίων με τα πτυχία των ελληνικών πανεπιστημίων και οι διατάξεις που προβλέπουν τον τριετή αποκλεισμό.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βασ. Πινακάς, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και γ.γ. του Εποπτικού της ΚΕΔΕ κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρ. Καπετάνος, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Λαδόπουλος, ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γ. Μανώλης, η αν. διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σ. Παπαδοπούλου, ο πρόεδρος της ΔΑΚΕ Καθηγητών κ. Στ. Μαλάκος, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας κ. Δημ. Παπαποστόλου, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, στελέχη της εκπαίδευσης και της παράταξης και πολλοί εκπαιδευτικοί.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

eleftheria.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *