Σοκ-Παιδιά πέφτουν λιπόθυμα στο σχολείο λόγω ασιτίας

Σοκ-Παιδιά πέφτουν λιπόθυμα λόγω ασιτίας

Σκηνές…Κατοχής με παιδιά που λιποθυμούν από την πείνα στις τάξεις ή στα προαύλια των σχολείων αντικρίζουν καθημερινά οι εκπαιδευτικοί στα δημοτικά, στα γυμνάσια και τα λύκεια του Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής, Αθηνά Σπανάκη – Κοχιαδάκη, από τις αρχές του σχολικού έτους έως σήμερα, έχουν καταγραφεί επισήμως πέντε λιποθυμίες μαθητών, ενώ από την επικοινωνία των στελεχών της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου με διευθυντές σχολείων, δασκάλους και καθηγητές, προκύπτει ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα.

«Είναι δύσκολο να προσδιορίσουμε με ακρίβεια το μέγεθος του προβλήματος, επειδή αρκετοί μαθητές και, κυρίως, γονείς διστάζουν να ζητήσουν βοήθεια, για να μην στιγματιστούν. Μέχρι τώρα, έχουμε ενημερωθεί για δύο μαθήτριες Γυμνασίου και τρία αδέλφια, μαθητές Δημοτικού, που, όπως μας είπε η ίδια η μητέρα τους, είχαν μείνει χωρίς φαγητό για τρεις ημέρες. Σε όλες τις περιπτώσεις, μιλάμε για Ελληνόπουλα από οικογένειες γνωστές στην τοπική κοινωνία», λέει στη «δημοκρατία» η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής στο Ηράκλειο Κρήτης.

Σε μία προσπάθεια να σταθεί στο πλευρό των υποσιτισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, ο δήμος Ηρακλείου ήρθε σε συμφωνία με ιδιοκτήτες κυλικείων σε σχολεία της περιοχής, ώστε να προσφέρουν δωρεάν όλα τα προϊόντα τους στους μαθητές που έχουν ανάγκη, χωρίς να το αντιληφθούν οι συμμαθητές τους.

Με έγγραφο που έστειλε στα μέσα Σεπτεμβρίου στους διευθυντές των σχολείων του Ηρακλείου, ο δήμος ζητάει αναλυτικά στοιχεία για τους μαθητές που υποσιτίζονται, ώστε να προχωρήσει και σε άλλες δράσεις στήριξής τους, όπως δωρεάν εξετάσεις και εμβολιασμοί ή την ένταξή τους σε τμήματα Κοινωνικών Φροντιστηρίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κοινωνική Υπηρεσία του δήμου Ηρακλείου στηρίζει σήμερα περίπου 1.250 οικογένειες που ζουν με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ τους τελευταίους μήνες διαπιστώνει και σημαντική αύξηση του αριθμού των αστέγων στην πόλη του Ηρακλείου.

Πηγή: Δημοκρατία

enikos.gr

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *