Σε καραντίνα μαθητές και δάσκαλοι μετά το κρούσμα σε δημοτικό στην Λευκωσία

Kύπρος : Σε καραντίνα τέθηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί του Β’ Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου, μετά το επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού σε μαθητή του σχολείου, όπως προνοεί το πρωτόκολλο του Υπουργείου Παιδείας.

 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, ανέφερε στον REPORTER πως τηρήθηκαν όλα τα πρωτόκολλα, το σχολείο έχει απολυμανθεί, ενώ οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που θεωρούνται στενές επαφές του μαθητή, θα τεθούν σε καραντίνα. Παράλληλα, με βάση το πρωτόκολλο αναμένεται να ξεκινήσει και η διαδικασία της ιχνηλάτησης των επαφών του μαθητή.

Ο κ. Φυλακτού τόνισε πως τα πρωτόκολλα στα σχολεία τηρούνται κατά γράμμα, με τους μαθητές να λαμβάνουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας. Όπως υπέδειξε, οι μαθητές είναι πολύ προσεκτικοί και αυτό δίνει ένα αίσθημα αισιοδοξίας, αφού οι μαθητές καταλαβαίνουν τα νέα δεδομένα και φαίνεται ότι είναι προετοιμασμένοι και από το σπίτι. Ξεκαθάρισε πως τα παιδιά είναι σε θέση να ακολουθήσουν τις οδηγίες των δασκάλων τους.

Υπενθυμίζεται ότι το θετικό κρούσμα δεν εντοπίστηκε από τους ελέγχους που γίνονται στα σχολεία, αλλά από ιχνηλάτηση επιβεβαιωμένου κρούσματος. Το Υπουργείο Παιδείας, σε ανακοίνωσή του, τόνισε πως «σύμφωνα με πληροφόρηση που είχαμε από τις Υγειονομικές Υπηρεσίες μεταξύ των διαγνωστικών εξετάσεων για τον COVID-19 προέκυψε ένα θετικό δείγμα που αφορά μαθητή. Όπως προβλέπεται το σχολείο απολυμάνθηκε. Ταυτόχρονα, οι Υγειονομικές Υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις ενδεδειγμένες ενέργειες».

Διαβάστε επίσης...

LEGO Education σεμινάρια: 6 απαντήσεις που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί Read more at O3 Out Of the Ordinary: LEGO Education σεμινάρια: 6 απαντήσεις που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί #educationunlimited #legoeducation #getingear

TweetΤα LEGO Education σεμινάρια είναι σχεδιασμένα για να προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία από εκπαιδεύσεις σε …

Η ημερίδα του Τμήματος Μουσειολογίας Πύργου για το 1821: «Η Ηλεία στην εποχή της Ελληνικής Επανάστασης»

TweetΤην Τετάρτη, 1/12/2021, το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του  Τμήματος  Μουσειολογίας Πύργου, πραγματοποιήθηκε με μεγάλη …

«Το σχολείο αλλάζει. Στην πράξη.» Παρουσίαση 166 Νέων Προγραμμάτων Σπουδών στο Σχολείο

TweetΤα 166 Νέα Προγράμματα Σπουδών παρουσίασαν σε ειδική εκδήλωση  με τη συμμετοχή του Πρωθυπουργού Κυριάκου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *