Σεισμός: Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Ερντογάν- “Οι λαοί μας πρέπει να μείνουν ενωμένοι”

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε το απόγευμα της Παρασκευής, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τον φονικό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ ανοιχτά της Σάμου.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του Έλληνα πρωθυπουργού στο Twitter, ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στον Τούρκο πρόεδρο για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους λόγω της ισχυρής δόνησης που “χτύπησε” Ελλάδα και Τουρκία.

“Πριν λίγο κάλεσα τον πρόεδρο Ερντογάν προκειμένου να του μεταδώσω τα συλλυπητήρια για την τραγική απώλεια ζωών από τον σεισμό που χτύπησε και τις δυο χώρες. Όποιες κι αν είναι οι διαφορές μας, υπάρχουν στιγμές που οι πολίτες μας πρέπει να σταθούν ο ένας δίπλα στον άλλο” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ερντογάν: Η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες

Από την πλευρά του ο Ερντογάν δήλωσε ότι και η Τουρκία είναι έτοιμη να βοηθήσει την Ελλάδα μετά τον ισχυρό σεισμό που συγκλόνισε το Ανατολικό Αιγαίο. Όπως ανέφερε ανακοίνωση από τον εκπρόσωπο του γραφείου του Τούρκου προέδρου, “η τραγωδία έδειξε πόσο κοντά βρίσκονται οι δύο χώρες”.

“Ο πρόεδρος Ερντογάν έχει δώσει εντολές σε όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες να συμβάλουν στις προσπάθειες διάσωσης. Προσευχόμαστε να μην υπάρχουν περαιτέρω απώλειες ανθρώπινων ζωών στην Τουρκία ή στην Ελλάδα και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήριά σε όλους όσους επλήγησαν στις δύο χώρες. Αυτή η τραγωδία μας υπενθυμίζει για άλλη μια φορά πόσο κοντά είμαστε παρά τις διαφορές μας σχετικά με την πολιτική. Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε εάν η Ελλάδα το χρειάζεται“, δήλωσε ο Φαχρετίν Αλτούν, εκπρόσωπος του γραφείου του προέδρου Ερντογάν.

Τηλεφωνική επικοινωνία Σουρανή – Καλίν

Την ίδια ώρα, μετά τον ισχυρό σεισμό, η Ελένη Σουρανή, διευθύντρια του διπλωματικού γραφείου του Κυριάκου Μητσοτάκη επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Ιμπραχίμ Καλίν, εκπρόσωπο του Ερντογάν.

Ο ένας εξέφρασε στον άλλον την συμπαράστασή του, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Καλίν δεν εξέφρασε κάποιο αίτημα προς την ελληνική πλευρά για παροχή συνδρομής ώστε να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες του σεισμού, με δεδομένο ότι το “χτύπημα” του εγκέλαδου ήταν σφοδρότερο στην Τουρκία.

Πάντως, η επικοινωνία της Ελένης Σουρανή με τον Ιμπραχίμ Καλίν δεν αποκλείεται να επαναληφθεί αργότερα σήμερα.

Ο σεισμός των 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ προκάλεσε τεράστιες ζημιές ενώ στη Σάμο δύο μαθητές έχασαν τη ζωή τους όταν καταπλακώθηκαν από τοιχίο ενώ στη Τουρκία τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και 202 τραυματίστηκαν.

Σεισμός - Σάμος
Σεισμός - Σάμος
Σεισμός - Σάμος
Σεισμός - Σάμος

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *