Σακοράφα: Η πολιτική τους καταστρέφει την Παιδεία

Τις δραματικές περικοπές στον τομέα της Παιδείας, ασκώντας δριμεία κριτική στην κυβέρνηση, επισημαίνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σοφία Σακοράφα τονίζοντας ότι “η κυβερνητική πολιτική ισούται και με την καταστροφή της παιδείας”.

Με αφορμή την πρόσφατη διακοπή μεταφοράς των μαθητών στη Θεσσαλονίκη επισημαίνει ότι το κονδύλι για τη μεταφορά μαθητών από 151 εκατ. ευρώ το 2011 μειώθηκε σε 55 εκατ. ευρώ το 2013.

Σε συνδυασμό με την κατάργηση, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, συνολικά 1038 σχολικών μονάδων από το 2011 και την υπαγωγή σε διαθεσιμότητα 2.500 εκπαιδευτικών είναι προφανές ότι “η κυβερνητική πολιτική ισούται και με την καταστροφή της παιδείας”.

“Τι δεν καταλαβαίνουμε; Πόσο ακόμα θα τους αφήνουμε να ευτελίζουν τις ζωές μας;”, διερωτάται η βουλευτής επισημαίνοντας πως βάσει του Συντάγματος ”η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους” και πως ”όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας, σε όλες τις βαθμίδες της, στα κρατικά εκπαιδευτήρια…”

Newsroom Enet

Διαβάστε επίσης...

Ενωτικό το νέο ΔΣ της ΔΟΕ – Νέος Πρόεδρος ο Σπύρος Μαρίνης

TweetΠραγματοποιήθηκαν στις 29/6/2024 αρχαιρεσίες για την εκλογή νέου Δ.Σ. και Ε.Ε. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, …

Ονομαστικές καταστάσεις όσων δεν συνέπραξαν με την Αξιολόγηση ζητά ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΙΘΑ

Tweet Μετά από εντολή του Υπουργού Παιδείας το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τα Στελέχη Εκπαίδευσης …

Το Δημοτικό Σχολείο Αγναντερού στο πρόγραμμα Erasmus+ «Climate is the future»

Tweet Το περιβάλλον και η κλιματική αλλαγή αποτελούν μία από τις βασικές προτεραιότητες του προγράμματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *