Σάμος: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον τόπο της τραγωδίας

Συγκλονισμένος, όπως και όλη η Ελλάδα, από το θάνατο των δυο παιδιών στη Σάμο μετά το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, που βρίσκεται στο νησί, βρέθηκε στο σημείο όπου άφησαν την τελευταία τους πνοή, το μεσημέρι της Παρασκευής, η 15χρονη Κλαίρη και ο 17χρονος Άρης.

Ο πρωθυπουργός τους είδε στο δημαρχείο στο Βαθύ και τους εξέφρασε την οδύνη του και τα βαθιά του συλλυπητήρια για το τραγικό γεγονός.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε και στο σοκάκι όπου βρίσκονταν τα δυο παιδιά όταν εξαιτίας του σεισμού έπεσε τοιχίο και τα καταπλάκωσε, σκοτώνοντάς τα.

Ο πρωθυπουργός προήδρευσε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, του υφυπουργού Εσωτερικών Θεόδωρου Λιβάνιου, του γενικού γραμματέα Υποδομών Γιώργου Καραγιάννη, του γενικού γραμματέα Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο Εμμανουήλ Λογοθέτη, του γενικού γραμματέα Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου Βασίλη Πανουράκη, του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου Γιώργου Στάντζου, του βουλευτή ΝΔ Χριστόδουλου Στεφανάδη και τοπικών φορέων.

«Θέλω να έχουμε μια πρώτη εικόνα της αποτύπωσης της ζημιάς, των άμεσων επόμενων βημάτων τα οποία πρέπει να γίνουν και μετά των μεσομακροπρόθεσμων παρεμβάσεων που θα πρέπει να γίνουν κυρίως σε ζητήματα υποδομών. Το πρώτο που θέλω να καταλάβω είναι να έχω μια πλήρη εικόνα της έκτασης της ζημιάς σε ατομικές ιδιοκτησίες και σε δημόσιες υποδομές», δήλωσε κατά την έναρξη της σύσκεψης ο πρωθυπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ και samos24.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *