Ρακοσυλλέκτες βρήκαν και παρέδωσαν σπάνιο τόμο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Τα σκουπίδια κάποιων είναι θησαυρός για άλλους. Του λόγου το αληθές το επιβεβαίωσε ξανά μια είδηση που δημοσιοποίησε μέσω facebook η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Τα σκουπίδια κάποιων είναι θησαυρός για άλλους. Του λόγου το αληθές το επιβεβαίωσε ξανά μια είδηση που δημοσιοποίησε μέσω facebook η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Ένας δεμένος τόμος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από το… 1864, βρίσκεται από την Τετάρτη στην Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Τον βρήκαν στα σκουπίδια και τον παρέδωσαν στην Βιβλιοθήκη της Βουλής δύο μέλη του σωματείου ρακοσυλλεκτών «Η Πρόοδος», ο Χασάν Ραΐφ και ο Ερτσάν Χασάν.

Όπως αναφέρει ανάρτηση που έκανε η Βιβλιοθήκη της Βουλής στο facebook, συνοδεύοντάς την με φωτογραφίες του σημαντικού αυτού ευρήματος οι δύο ρακοσυλλέκτες, βρήκαν τον άψογα διατηρημένο τόμο σε κάδο στο Παγκράτι, τους σκέφτηκαν, κι επικοινώνησαν μαζί τους, ώστε να τον παραδώσουν.

«Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα ντροπαλό τηλεφώνημα από τον Χασάν Ραΐφ και τον Ερτσάν Χασάν. Ήθελαν να φέρουν στην Βιβλιοθήκη έναν τόμο του 1864 που βρήκαν στα σκουπίδια της περιοχής Παγκρατίου. Βλέπουν και βρίσκουν πολλά σαν μέλη του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών “Η Πρόοδος”. Έφεραν ένα δεμένο τόμο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του 1864, σε άριστη κατάσταση. Τους ευχαριστούμε που σκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη της Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *