Ρακοσυλλέκτες βρήκαν και παρέδωσαν σπάνιο τόμο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως

Τα σκουπίδια κάποιων είναι θησαυρός για άλλους. Του λόγου το αληθές το επιβεβαίωσε ξανά μια είδηση που δημοσιοποίησε μέσω facebook η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων.

Τα σκουπίδια κάποιων είναι θησαυρός για άλλους. Του λόγου το αληθές το επιβεβαίωσε ξανά μια είδηση που δημοσιοποίησε μέσω facebook η Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων. Ένας δεμένος τόμος της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως από το… 1864, βρίσκεται από την Τετάρτη στην Βιβλιοθήκη της Βουλής.

Τον βρήκαν στα σκουπίδια και τον παρέδωσαν στην Βιβλιοθήκη της Βουλής δύο μέλη του σωματείου ρακοσυλλεκτών «Η Πρόοδος», ο Χασάν Ραΐφ και ο Ερτσάν Χασάν.

Όπως αναφέρει ανάρτηση που έκανε η Βιβλιοθήκη της Βουλής στο facebook, συνοδεύοντάς την με φωτογραφίες του σημαντικού αυτού ευρήματος οι δύο ρακοσυλλέκτες, βρήκαν τον άψογα διατηρημένο τόμο σε κάδο στο Παγκράτι, τους σκέφτηκαν, κι επικοινώνησαν μαζί τους, ώστε να τον παραδώσουν.

«Σήμερα το πρωί λάβαμε ένα ντροπαλό τηλεφώνημα από τον Χασάν Ραΐφ και τον Ερτσάν Χασάν. Ήθελαν να φέρουν στην Βιβλιοθήκη έναν τόμο του 1864 που βρήκαν στα σκουπίδια της περιοχής Παγκρατίου. Βλέπουν και βρίσκουν πολλά σαν μέλη του Σωματείου Ρακοσυλλεκτών “Η Πρόοδος”. Έφεραν ένα δεμένο τόμο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως του 1864, σε άριστη κατάσταση. Τους ευχαριστούμε που σκέφτηκαν την Βιβλιοθήκη της Βουλής», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *