Ρέθυμνο: Στο Καλλιμάρμαρο τα παιδιά του Φουρφουρά (photos)

Στο Παναθηναϊκό Στάδιο βρέθηκαν οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά, το ταξίδι των οποίων στην Αθήνα χρηματοδότησε τοΡέθυμνο.

Μαζί τους ήταν και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, καθώς και ο ομόλογός του στο ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος, όπως και παιδιά από το 23ο Δημοτικό Σχολείο Νίκαιας. Άπαντες ξεναγήθηκαν στο Καλλιμάρμαρο, ενώ τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος και στο πρόγραμμα «Kids’ Athletics» που διοργανώνει η ΕΟΕσε συνεργασία την IAAF. «Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω παιδιά από όλη την Ελλάδα να γνωρίζουν το πρόγραμμα σε αυτό το μνημείο του αθλητισμού, το Παναθηναϊκό Στάδιο, στο οποίο αναβίωσαν το 1896 οι Ολυμπιακοί Αγώνες και ξανάγιναν εδώ το 2004. Παράλληλα, είδαν και το μουσείο που λειτουργούσε μέσα στις εγκαταστάσεις του, με τις αφίσες και τις δάδες όλων των Ολυμπιακών Αγώνων της σύγχρονης εποχής.  Τα παιδιά μέσα από την ξενάγηση, αλλά και το παιχνίδι μαθαίνουν να αγαπούν τον αθλητισμό που τόσα προσφέρει στην κοινωνία μας», ανέφερε ο Σπύρος Καπράλος.

Για το πρόγραμμα «Αγαπώ τον Αθλητισμό – Kids’ Athletics» μίλησε και ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ: «Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας που είμαστε εδώ. Περισσότερο για την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή που το διοργανώνει, αλλά και για εμάς στον στίβο, καθώς έρχονται εδώ παιδιά από όλη την Ελλάδα για να γνωρίσουν το στίβο σε έναν ιστορικό χώρο. Είμαι σίγουρος ότι με την εφαρμογή του προγράμματος θα έρθουν πολλά παιδιά στον αθλητισμό, ενώ θα μεταφέρουν και σε άλλα παιδιά, την αγάπη για τον αθλητισμό». Οι μικροί μαθητές που συμμετείχαν στο πρόγραμμα είχαν τη χαρά να γνωρίσουν από κοντά και τον αθλητή του άλματος επί κοντώ, Σταύρο Τσίτουρα, ο οποίος τους μύησε στα μυστικά του στίβου και τους απένειμε στο τέλος της ημέρας τα διπλώματα και τα μετάλλια τους.

Το εκπαιδευτικό ταξίδι του Δημοτικού Σχολείου Φουρφουρά χορήγησε το πρόγραμμα της κρητικής ΚΑΕ «Ρέθυμνο Assist» σε συνεργασία με την «Aegean Airlines».

 

Δείτε φωτογραφίες και αναλυτικό ρεπορτάζ στο onsports.gr

Διαβάστε επίσης...

Το Belem μεταφέρει την Ολυμπιακή Φλόγα και περνάει από την Γέφυρα Ρίου -Αντιρρίου (video)

TweetΜε το εντυπωσιακό τρικάταρτο ιστιοφόρο Belem, ξεκίνησε η Ολυμπιακή Φλόγα το ταξίδι της, με προορισμό …

e-Καταναλωτής: Σε λειτουργία η νέα πλατφόρμα

TweetΗ αναβαθμισμένη νέα πλατφόρμα e-Καταναλωτής είναι από σήμερα διαθέσιμη σε όλους τους καταναλωτές, χρήστες του …

Τι είναι η “θεωρία των 9 λεπτών” που βοηθάει τις μητέρες να μην έχουν τύψεις στην καθημερινότητά τους

TweetΗ ποιότητα υπερτερεί της ποσότητας και στο μεγάλωμα των παιδιών, σύμφωνα με τη θεωρία των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *