Ρέθυμνο: Παιδί δημοτικού αρνείται να πάει σχολείο εξαιτίας του μπούλινγκ που υφίσταται

 

Τις τραγικές επιπτώσεις που έχει στη ζωή των θυμάτων, αλλά και το μέγεθος της εξάπλωσής του στα ελληνικά σχολεία, φέρνει στην επιφάνεια μια ακόμη περίπτωση σχολικού εκφοβισμού, στο Ρέθυμνο της Κρήτης.

Η υπόθεση αφορά έναν μαθητή δημοτικού της ενδοχώρας του Ρεθύμνου και την είδηση ότι το μπούλινγκ που υφίσταται έχει φθάσει σε τέτοιο επίπεδο που ο μικρός αρνείται να περάσει την πόρτα του σχολείου!

Σύμφωνα με καταγγελίες, ο μαθητής δέχθηκε βία και εκφοβισμό από συνομηλίκους του με αφορμή την καταγωγή της μητέρας του. Μάλιστα, οι ψευτονταήδες έφθασαν στο σημείο να χειροδικήσουν πάνω στο παιδί, το οποίο -σύμφωνα με την μητέρα-εξετάστηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου Ρεθύμνου που διαπίστωσαν ότι φέρει μώλωπες.

Το ΑΜΠΕ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου Εκπαιδευτικών Ρεθύμνου Στέλιο Ορφανουδάκη, ο οποίος δήλωσε πως δεν έχει ενημερωθεί ούτε γνωρίζει για το θέμα επισημαίνοντας ότι σε συνάντηση του συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε χθες δεν διατυπώθηκε ούτε αναφέρθηκε κάτι σχετικό.

Πληροφορίες επίσης αναφέρουν ότι όσα συνέβησαν στον μαθητή αφορούν σε εξωσχολικό χώρο και εκτός ωρών μαθημάτων. Ενημέρωση από πλευράς του νοσοκομείου Ρεθύμνου και τον διοικητή του Γιώργο Φραγκιαδάκη αναφέρει πως ο μικρός εξετάσθηκε από τους γιατρούς των εξωτερικών ιατρείων στις 25.05.2019 χωρίς όμως να γνωστοποιηθεί στους γιατρούς ο λόγος που προσήλθε και αν αφορούσε βία και σχολικό εκφοβισμό.

Οι καταγγελίες ερευνώνται αρμοδίως και όλα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας έχουν δημιουργήσει και απορίες αλλά παράλληλα και αγωνία στην τοπική κοινωνία, δεδομένης της τραυματικής εμπειρίας των Ρεθυμνιωτών με τη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα.

in.gr

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *