Πώς να κάνετε την εγγραφή σας στο Webex

 1. Στο πρώτο βήμα η υπηρεσία αναγνωρίζει αν είσαι εκπαιδευτικός Π/θμιας ή Δ/θμιας εκπαίδευσης και σε οδηγεί στον ανάλογο server.
 2. Για να κάνεις είσοδο στο λογαριασμό σου σε αυτόν απαιτείται εκ νέου να δώσεις τα στοιχεία (email) του λογαριασμού σου στο ΠΣΔ για να συνδεθείς.
  Από εκεί μπορείς να προσθέσεις και μία φωτογραφία σου ώστε όταν δεν έχεις ανοικτό το video να σε αναγνωρίζουν πιο εύκολα στις τηλεδιασκέψεις που συμμετέχεις από την επιλογή https://minedu-secondary.webex.com/webappng/sites/minedu-secondary/myprofile/home – Edit my Profile.
 3. Μετά μπορείς να ξεκινήσεις αμέσως μία τηλεδιάσκεψη
 4. Από την κάμερα μπορείς να επιλέξεις ένα ψηφιακό παρασκήνιο ως φόντο (Virtual Background).

 • Η υπηρεσία της τηλεδιάσκεψης https://webex.sch.gr είναι διαθέσιμη σε όλες τις κατηγορίες χρηστών, εκπαιδευτικών, στελεχών και διοικητικών υπαλλήλων που εντάσσονται στην Α’/θμια και Β’/θμια εκπαίδευση, καθώς και των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας, Μαθητείας και Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης.
 • Για να είναι δυνατή η πρόσβαση στο WebEx, όπως και σε κάθε υπηρεσία του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου, θα πρέπει:
 • Η μονάδα που ανήκει ο εκπαιδευτικός να είναι εγγεγραμμένη στο Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο (ΠΣΔ). Σε περίπτωση που δεν είναι, παρακαλούμε δείτε τις οδηγίες εγγραφής στο σύνδεσμο: Οδηγίες εγγραφής Μονάδας
 • Ο εκπαιδευτικός πρέπει να έχει λογαριασμό στο ΠΣΔ. Η εγγραφή και απόκτηση λογαριασμού στο ΠΣΔ γίνεται από την πύλη του ΠΣΔ, όπου στην πρώτη σελίδα υπάρχει η επιλογή «ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ» στο πάνω μέρος της σελίδας.
 • Η υπηρεσία WebEx παρέχεται σε λογαριασμούς φυσικών προσώπων ως δημιουργούς τηλεδιασκέψεων (Hosts) αλλά όχι σε λογαριασμούς μονάδων (επίσημοι λογαριασμοί σχολείων, λογαριασμοί Myschool ή άλλοι λογαριασμοί).
 • Οι μαθητές μπορούν να έχουν πρόσβαση ως συμμετέχοντες (attendees) μέσω του συνδέσμου τηλεδιάσκεψης που θα τους κοινοποιεί ο εκπαιδευτικός (Host).
 • Υπενθυμίζουμε ότι αν ένα χρήστης του ΠΣΔ έχει ξεχάσει τον κωδικό πρόσβασης του μπορεί να τον ανακτήσει από τον σύνδεσμο «Ξέχασα το όνομα χρήστη/κωδικό μου» που υπάρχει στην αρχική σελίδα στην πύλη του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου www.sch.gr.

πηγή : https://blogs.sch.gr/synee86de/archives/302

Διαβάστε επίσης...

Ν. Τζανάκης: Αν ανοίξουν τα σχολεία θα υπάρξει υπερμεταδοτικότητα – Η κορύφωση μετά τις 20 Ιανουαρίου (video)

Tweet«Στη χώρα μας εξελίσσονται δύο πανδημικά κύματα, ένα αφορά την Δέλτα και ένα την Όμικρον.Οι …

Βίντεο για τις γυναικοκτονίες από το Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Επιδαύρου

TweetΜία νέα λέξη μπήκε στα ελληνικά λεξικά το 2021: Γυναικοκτονία. Η Ελλάδα συγκλονίστηκε το 2021 …

Νίκος Τζανάκης : Να παραταθούν για μια εβδομάδα οι διακοπές των μαθητών

TweetΑν ανοίξουμε αυτή τη στιγμή τα σχολεία θα δείτε ότι θα κλείσουν μετά από ένα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *