ΠΥΡΓΟΣ: Διαμαρτυρία Δασκάλων και Νηπιαγωγών

Χθες Δευτέρα 7 Οκτωβρίου  ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Εκπαιδευτικών Περιφερειών Πύργου καταγγέλλει και καταδικάζει απερίφραστα το πρωτοφανές κλίμα αστυνομοκρατίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας έξω από Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας όπου ήταν προγραμματισμένη παράσταση διαμαρτυρίας με σκοπό την αναδειχθούν τα προβλήματα που απασχολούν από την αρχή της χρονιάς τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς.

Ένα αυτοκίνητο της ασφαλείας βρισκόταν από νωρίς στο χώρο και όταν το ΔΣ του συλλόγου εισήλθε στο κτήριο της δευτεροβάθμιας για να παραδώσει το ψήφισμα ένας αστυνομικός κατευθύνθηκε προς την είσοδο του κτηρίου όπου είχε μείνει η αντιπρόεδρος του συλλόγου και ζήτησε να του πει αν έχει την ιδιότητα της εκπαιδευτικού και τι ήρθαν να κάνουν στη δευτεροβάθμια.

Καταγγείλαμε αμέσως τα γεγονότα στη Αναπληρώτρια Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας και απαιτήσαμε να μάθουμε από ποιον κλήθηκε η αστυνομία και να  μας διαβεβαιώσει ότι δεν ήταν ενέργεια της υπηρεσίας, κάτι το οποίο έγινε.

Το συνδικαλιστικό κίνημα, δεν τρομοκρατείται!!! Έχουμε αποδείξει με τη στάση μας ότι δε λυγίζουμε ούτε με επιστρατεύσεις, ούτε από τη βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων όπως από την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τόσο έξω από το Υπουργείο όσο και έξω από τη Βουλή, που συνοδεύτηκαν από τον τραυματισμό συναδέλφων κατά τις περσινές κινητοποιήσεις. Η καλύτερη απάντηση είναι η μαζική συμμετοχή των συναδέλφων στα σωματεία και στις κινητοποιήσεις ενάντια στο νομοσχέδιο έκτρωμα της κυβέρνησης για τη λειτουργία των σωματείων. Αυτό το άκρως αντιδημοκρατικό και καταδικαστέο γεγονός προσβάλλει βάναυσα και ευθέως το κύρος του Συλλόγου μας, της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (την οποία καλούμε να εκδώσει επίσημη δημόσια ανακοίνωση καταδίκης αυτού του θλιβερού γεγονότος), αλλά και κάθε εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ως παιδαγωγό δημοκρατικό πολίτη.

Καλούμε δε τις συνδικαλιστικές παρατάξεις των αστυνομικών υπαλλήλων, να καταδικάσουν το περιστατικό αυτό που παραπέμπει σε αλήστου μνήμης εποχές και την Και την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας, να σταματήσει να προκαλεί την εκπαιδευτική κοινότητα με τέτοιες προκλητικές, άστοχες, υπερβολικές και αντιδημοκρατικές ενέργειες

Επιστροφή λοιπόν στην «κανονικότητα» ή, αλλιώς, στο δόγμα… «Νόμος και Τάξη»!!!

Διαβάστε επίσης...

Κεραμέως: Σχολεία και δάσκαλοι με αξιολόγηση και στόχους ανά δίμηνο – Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα

Tweet «Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του …

Θεοδωρικάκος: Έρχονται πανελλήνιες εξετάσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

TweetΗ ιθαγένεια θα αποδίδεται στους αλλογενείς έπειτα από πανελλαδικές εξετάσεις κύρους που θα γίνονται δύο …

Άγιος Μάμας: Mωρά φλαμίνγκο για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

TweetΗ Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική, μας επιφύλαξε φέτος μία εξαιρετική έκπληξη, καθώς φιλοξενεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *