Προτάσεις για την στήριξη της μητρότητας και την ενίσχυση των εργαζόμενων μητέρων

Η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου μίλησε στη Βουλή για τη θέσπιση του επιδόματος 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται στην Ελλάδα.

Παράλληλα, έκανε τις προτάσεις της για την ενίσχυση της μητρότητας και των εργαζόμενων μητέρων:

«Ως εργαζόμενη μητέρα δύο παιδιών αλλά και ως μάχιμη δικηγόρος, θεωρώ ότι στην κατεύθυνση της στήριξης της μητρότητας υπάρχουν ακόμα πολλά περιθώρια και κινήσεις να γίνουν. Γι’ αυτό, κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση της πρόσβασης των γυναικών στην αγορά εργασίας και στην προώθηση της ισότητας των φύλων και στην εργασία», τόνισε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα, προέτρεψε τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννη Βρούτση, και την Υφυπουργό Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, να υιοθετήσουν προσαρμοσμένο στα ελληνικά πρότυπα το παράδειγμα της Σουηδίας, ως προς την οικογενειακή πολιτική που εκεί εφαρμόζεται.

Επίσης, η Άννα Ευθυμίου σημείωσε ότι «χρειάζεται να ληφθεί πρόνοια για τη διαμόρφωση ενός πιο ενισχυμένου και ευέλικτου στα νέα κοινωνικά δεδομένα πλαισίου αδειών μητρότητας σε όλους τους τομείς εργασίας των γυναικών, ιδίως, όμως, στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και στις γυναίκες ελεύθερες επαγγελματίες, με μέτρα διευκόλυνσης για την άσκηση του επαγγέλματός τους». Στο πλαίσιο αυτό, κατέθεσε τις δικές της προτάσεις, παραθέτοντας το επιτυχημένο παράδειγμα της Γαλλίας.

Τόνισε ότι πρέπει να ενισχυθεί η δημιουργία προσιτών και προσβάσιμων υπηρεσιών φροντίδας και εκπαίδευσης παιδιών, ιδίως με τη δημιουργία νέων βρεφονηπιακών σταθμών, προκειμένου, όπως είπε, «να συνεισφέρουμε στην ένταξη και επανένταξη της γυναίκας στην αγορά εργασίας». Πολύ σημαντικό προς αυτήν την κατεύθυνση είναι και η εισαγωγή νέων δομών, όπως ο θεσμός των βοηθών μητέρων, που αφορά εκπαιδευμένες γυναίκες, οι οποίες φυλάσσουν στο σπίτι τους τέσσερα με πέντε παιδιά.

Καταλήγοντας, αναφερόμενη στην κυβερνητική πολιτική, επισήμανε ότι η κυβέρνηση, κάνοντας πράξη τις εξαγγελίες της, έθεσε στην πρώτη γραμμή των προτεραιοτήτων της τη στήριξη της οικογένειας, θεσπίζοντας ένα πολύ σημαντικό νομοθέτημα για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Διαβάστε επίσης...

ΔΟΑ: Σήμερα τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων στην Αρχ.Ολυμπία παρουσία Σακελλαροπούλου – Μπαχ

Tweet O Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ θα εγκαινιάσει τις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις της …

0 Σεισμοί: 7 στα 10 κτίρια δεν πληρούν σύγχρονες αντισεισμικές προδιαγραφές

TweetΜόλις 3 στα 10 κτίρια έχουν κατασκευαστεί με σύγχρονους αντισεισμικούς κανονισμούς στην Ελλάδα – Συνέντευξη …

Τα θρανία ως «γέφυρα» σωτηρίας μαθητών

Tweet  Tου Αθανάσιου Κατσίμπελη Η εικόνα των μαθητών να δημιουργούν «γέφυρα» με θρανία έξω από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *