Πρετεντέρης : “Ποιος θα τον αξιολογήσει αυτόν τον άνθρωπο;” ΒΙΝΤΕΟ

Δείτε στο βίντεο την ερώτηση που έκανε χθες στην εκπομπή Ανατροπή στο Mega o δημοσιογράφος κ.Γιάννης Πρετεντέρης στον βουλευτή του ΚΚΕ κ.Καραθανασόπουλο εκφράζοντας την αγωνία του για το ποιος θα αξιολογήσει το δάσκαλο του παιδιού του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ

Εμείς το μόνο κ. Πρετεντέρη που θα σας απαντήσουμε είναι  πως εσείς ειδικά δεν είστε σε θέση να  αξιολογείτε τον δάσκαλο του παιδιού σας.Ο δάσκαλος του παιδιού σας πρέπει να αξιολογείται από ειδικούς και χωρίς εμπάθεια ούτε για τον ίδιο, ούτε για τον κλάδο.Θα πρέπει επίσης αυτός να κριθεί  συνυπολογίζοντας τα  μέσα που έχει στη διάθεσή του και τα οικονομικοκοινωνικά δεδομένα της περιοχής που διδάσκει και χίλιους δυο άλλους παράγοντες που μάλλον αγνοείτε.

Ο μαχόμενος Έλληνας δάσκαλος  στα νησιά, στα χωριουδάκια και στις πόλεις της χώρας μας παλεύει καθημερινά,  λαμβάνοντας το αστρονομικό ποσό των 600 ευρώ μηνιαίως ο νεοδιόριστος και 1000 ευρώ αυτός που έχει 10-15 χρόνια προϋπηρεσίας, να μάθει τα ελληνόπουλα πώς να μαθαίνουν και πώς να διαμορφώνουν άποψη χωρίς να επηρεάζονται από αυτά που κάποιοι θέλουν να τους επιβάλουν ως αναγκαία και σωστά, ο καθένας ορμώμενος από τους δικούς του προσωπικούς λόγους.

Να σας σημειώσουμε επίσης πως σκοπός του δασκάλου δεν είναι απλώς να “μαθαίνει γράμματα” στο παιδί σας αλλά καθημερινά προσπαθεί με τα πενιχρά μέσα που του δίνει η Πολιτεία να παραδώσει στην κοινωνία ολοκληρωμένες προσωπικότητες και όχι απλώς ανθρώπους οι οποίοι θα είναι ευκολόπιστοι και άγοντες και φέροντες.Όσο για την αξιολόγηση του δασκάλου του παιδιού σας μπορείτε να ρωτήσετε καλύτερα το ίδιο σας το παιδί.

Ο Μέγας Αλέξανδρος πάντως σε ανάλογη ερώτηση είχε απαντήσει αξιολογώντας τον δάσκαλό του : “Στους γονείς μου οφείλω το ζην και στον δάσκαλό μου το εύ ζην!”

 

Θα θέλαμε τέλος να σας ρωτήσουμε : Ποιος γονέας έχει το δικαίωμα να  αξιολογεί το περιεχόμενο και την ποιότητα των τηλεοπτικών εκπομπών που σε εθνικό δίκτυο χρησιμοποιώντας κρατικές συχνότητες εισβάλλουν καθημερινά μέσα στο σπίτι του χωρίς να του δίνεται η δυνατότητα να εκφράσει τις ενστάσεις του για την ποιότητα των εκπομπών αυτών κι αν αυτές συνάδουν με την Παιδεία που επιθυμεί  ο κάθε γονέας για το παιδί του;

greekteachers.gr

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης...

Meteo: Καταφτάνει η “ψυχρή λίμνη” – Η νέα κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Πέμπτη και θα είναι επίμονη

TweetH νέα κακοκαιρία που αναμένεται να «χτυπήσει» τη χώρα πλησιάζει, καθώς η ψυχρή λίμνη από …

Πώς βγάζω νέα ταυτότητα: Ανοίγει αύριο η πλατφόρμα – Αναλυτικά η διαδικασία

TweetΑύριο, Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να «ανέβει» στο gov.gr η ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου θα μπορούν …

Το ωράριο των εκπαιδευτικών της παράλληλης – Τι λέει η ΔΟΕ και τι υποστηρίζει η ένωση Διευθυντών Σχολικών Μονάδων

TweetΗ ΔΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση πως παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών της παράλληλης στήριξης. Στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *