Πετρέλαιο για τη θέρμανση 200 σχολείων δώρισε στο υπουργείο Παδείας ο Γιώργος Μελισσανίδης

Πετρέλαιο θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών 200 σχολικών μονάδων προσέφερε ο επιχειρηματίας Γιώργος Μελισσανίδης, γιος του Δημήτρη, ιδιοκτήτη της εταιρείας καυσίμων Aegean.

Ο κ. Μελισσανίδης επισκέφθηκε την Πέμπτη τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, προκειμένου να τον ενημερώσει για τη δωρεά των εκατό τόνων πετρελαίου θέρμανσης.

Η ποσότητα αυτή του πετρελαίου θέρμανσης θα διανεμηθεί σε 200 σχολεία, ανά την Ελλάδα. Από τους 100 τόνους, οι πενήντα θα μοιραστούν σε σχολεία της Νίκαιας και της ευρύτερης περιοχής, στην οποία έχει γεννηθεί και μεγαλώσει ο κ. Μελισσανίδης.

Οι σχολικές μονάδες επελέγησαν από το υπουργείο Παιδείας, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της Ενωσης Περιφερειών Γιάννη Σγουρό. Κατά τη διαδικασία της επιλογής δόθηκε προτεραιότητα σε απομακρυσμένες ορεινές ή υποβαθμισμένες περιοχές.

Παράλληλα, ο κ. Μελισσανίδης ενημέρωσε τον υπουργό Παιδείας και για μια σειρά δράσεων, τις οποίες σκοπεύει να υλοποιήσει, στο πλαίσιο της στήριξης πολιτών που δοκιμάζονται από την κρίση.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος, αποδεχόμενος τη δωρεά αυτή του κ. Μελισσανίδη ανέφερε πως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία γνωστοποιείται, «με σκοπό να παρακινηθούν να πράξουν κάτι αντίστοιχο, όσοι πολίτες έχουν ανάλογη δυνατότητα. Η Ελλάδα και οι Ελληνες περνούν μια δύσκολη περίοδο και οφείλουν όλοι να βοηθήσουν όσο και όπως μπορούν. Θέλω να σας ευχαριστήσω, για την απόφαση που πήρατε να στηρίξετε τις ανάγκες θέρμανσης των μαθητών 200 σχολείων. Με την κίνηση σας ενισχύετε σε σημαντικό βαθμό τις προσπάθειες της Πολιτείας να βοηθήσει συνανθρώπους μας, που δοκιμάζονται σκληρά από την κρίση και κυρίως τα παιδιά. Χαίρομαι, γιατί ως νέος άνθρωπος πρώτα απ’ όλα δηλώνετε παρών, σε μια δύσκολη συγκυρία όχι με λόγια, αλλά με έργα».

Από την πλευρά του, ο κ. Μελισσανίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Αρβανιτόπουλο και τον κ. Σγουρό, για την ευαισθησία τους και για το γεγονός ότι ανέλαβαν να υλοποιήσουν την πρόταση τους τόνισε πως «κανείς δεν μπορεί να μείνει θεατής μπροστά στις δυσχέρειες, που έχει δημιουργήσει η κρίση. Αρχές και αξίες, όπως της αλληλεγγύης και της στήριξης όσων έχουν ανάγκη, με τις οποίες μεγαλώσαμε, πρέπει να επανέλθουν στην ελληνική κοινωνία. Η σημερινή προσφορά είναι μια από τις πρωτοβουλίες που σκοπεύω να αναλάβω. Θα ακολουθήσουν σύντομα και άλλες».

Διαβάστε επίσης...

Έγκριση Αδειών Εισόδου Εκπροσώπων αναγνωρισμένων Αθλητικών Ομοσπονδιών και Φορέων στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) για το σχολικό έτος 2023-2024

TweetΗ απόφαση έγκρισης αδειών ΕΔΩ 

Άνοιξε εκ νέου, από σήμερα 27/9 το σύστημα για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023

TweetΤην υποβολή αιτημάτων για το στεγαστικό επίδομα ακαδημαϊκού έτους 2022-2023, θα επιτρέπει, εκ νέου, από …

Υπενθύμιση Προκήρυξης εξετάσεων για τη λήψη του Κρατικού Πιστοποιητικού Γλωσσομάθειας Β’ εξεταστικής περιόδου 2023

TweetΑπό το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού υπενθυμίζεται ότι το χρονικό διάστημα για την καταχώριση …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *