Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Π.Ε. : Ακυρώσαμε στην πράξη τις ηλεκτρονικές «εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια

26-10-2020

Ακυρώσαμε στην πράξη τις  ηλεκτρονικές «εκλογές» για τα υπηρεσιακά συμβούλια

                                       Αποσύρθηκαν όλα τα ψηφοδέλτια, όλων των παρατάξεων

                                       Το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» της Κεραμέως έπεσε στο κενό

                                            Σύσσωμο το σώμα της εκπαίδευσης  της  γυρνά την πλάτη ξανά

Μετά την επιμονή της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ για τη διεξαγωγή των εκλογών αιρετών εκπροσώπων στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία,  όλες οι παρατάξεις που είχαν καταθέσει ψηφοδέλτια  προχώρησαν σε δηλώσεις απόσυρσης των υποψηφιοτήτων τους  στο Κ.Υ.Σ.Π.Ε. και τα Α.Π.Υ.Σ.Π.Ε. με συλλογικό και συντονισμένο τρόπο την Πέμπτη 22/10/20 στη γραμματεία της ΔΟΕ υλοποιώντας και τη σχετική απόφαση της ΔΟΕ. Δια μέσου των  Συλλόγων Εκπαιδευτικών Π.Ε. σε όλη τη χώρα, αποσύρονται και τα ψηφοδέλτια των συνδυασμών  των κατά τόπους Π.Υ.Σ.Π.Ε.

Ως Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις  ανακοινώσαμε στις 11 Οκτώβρη την απόφασή μας για απόσυρση των  ψηφοδελτίων μας από όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια (ΚΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΠΕ) σε κάθε περίπτωση, αποσύραμε, στα πλαίσια και της  σχετικής απόφασης  της ΔΟΕ,  την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου τα ψηφοδέλτιά μας σε ΚΥΣΠΕ και ΑΠΥΣΠΕ και ταυτόχρονα αποσύρονται όλα τα ψηφοδέλτια των Παρεμβάσεων στα ΠΥΣΠΕ στα οποία συμμετέχουμε.

 

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΥΤΗ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ  ΜΕ ΤΟΝ ΠΙΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ ΑΠΟΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ την επιχείρηση της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας για:

  • Την αυταρχική παρέμβαση στις διαδικασίες των σωματείων και στην περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ελευθεριών
  • την  επιβολή φραγμών στη λειτουργία των σωματείων και των συνδικάτων, τη διάλυση του ζωντανού χαρακτήρα τους, της κατάργησης των συλλογικών διαδικασιών βάσης και των Γενικών Συνελεύσεων
  • το χτύπημα  της ελεύθερης διάδοσης ιδεών, ώστε οι εργαζόμενοι να χειραγωγούνται εύκολα από τα κατευθυνόμενα και πλήρως ελεγχόμενα από την κυβέρνηση και το κράτος Μ.Μ.Ε.
  • την καλλιέργεια του  ιδεολογήματος  της ηλεκτρονικής «δημοκρατίας» όπου όλα γίνονται δια μέσου του υπολογιστή και στην απομόνωση των εργαζομένων από τις συλλογικές διαδικασίες
  • τον έλεγχο των σωματείων και των αποφάσεών τους
  • την αποδυνάμωση των αγώνων που αντιστέκονται στις αντιεκπαιδευτικές και αντεργατικές πολιτικές.
  • Τον έλεγχο των εκλογών από το κράτος και δυνατότητα αλλοίωσης των αποτελεσμάτων
  • τον ευτελισμό του θεσμού του αιρετού και τη λειτουργία των υπηρεσιακών συμβουλίων χωρίς καμία παρέμβαση του κινήματος και των διεκδικήσεων των εργαζομένων.

Η στάση μας αυτή αποτελεί την πρώτη, σημαντική απάντηση στα σχέδια της κυβέρνησης. Δεν έχουμε όμως αυταπάτες.

Κερδίσαμε την πρώτη σοβαρή μάχη αλλά τα σχέδιά της κυβέρνησης της ΝΔ και του κεφαλαίου δεν άλλαξαν. Ήδη, το υπουργείο αφήνει να διαρρεύσουν πληροφορίες ότι θα προχωρήσει στις 7 Νοέμβρη στις ηλεκτρονικές «εκλογές» χρησιμοποιώντας πραξικοπηματικά τα αποσυρθέντα ψηφοδέλτια ενώ με νέο αντισυνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζεται να φέρει στη βουλή προωθεί την καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις εκλογές των σωματείων και τη λήψη των αποφάσεων τους και ειδικά της απόφασης για απεργία στο πλαίσιο  ενός συνολικού  σχεδίου να βαθύνει και να ισχυροποιήσει την επίθεση  απέναντι στις συλλογικές διαδικασίες και τη λειτουργία των σωματείων.

                                Να ξέρουν ότι θα μας βρουν μπροστά τους

                                                         Συνεχίζουμε!

Μετά την απόσυρση των ψηφοδελτίων, το υπουργείο παιδείας και η κυβέρνηση οφείλουν να ακυρώσουν ΤΩΡΑ και τυπικά τις διαδικασίες (συγκρότηση εφορευτικών επιτροπών κ.λπ.) της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας στις 7 Νοεμβρίου και να αποσύρουν την αντίστοιχη ΥΑ.

Σε περίπτωση που δεν το κάνει ή προβεί σε νέες μεθοδεύσεις για την πραγματοποίηση ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» όπως αυτές που παρουσιάσαμε παραπάνω ή άλλες, δηλώνουμε ως Παρεμβάσεις ότι συνεχίζουμε με την ίδια αποφασιστικότητα και μαχητικότητα τη μη συμμετοχή μας, καλούμε τους εκπαιδευτικούς να απέχουν από την οποιαδήποτε απόπειρα ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» και να συμβάλουν στο ρεύμα απονομιμοποίησης τους και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις  να πράξουμε συλλογικά το ίδιο.

Η απονομιμοποίηση της ηλεκτρονικής «ψηφοφορίας» στο εκπαιδευτικό σώμα είναι δεδομένη και αυτή άλλωστε, συνέβαλε ώστε να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους όλες οι παρατάξεις ακόμα και αυτές που μέχρι το παραπέντε δήλωναν ότι θα συμμετέχουν. Παρ’ όλα αυτά είναι σαφές από τις ανακοινώσεις της κάθε παράταξης ότι δεν έχουν όλες την ίδια δέσμευση απέναντι στην απόσυρση μέχρι το τέλος ούτε επικαλούνται τους ίδιους λόγους για να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους. Γι’ αυτό καλούμε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν ενεργά μέρος στην απονομιμοποίηση της «ηλεκτρονικής φούσκας», να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο την αποχή από αυτήν.

Καλούμε επίσης:

Τις παρατάξεις

– να καταγγείλουν ως πραξικοπηματική, παράνομη και αντιδημοκρατική κάθε απόπειρα της Κεραμέως να προχωρήσει σε «εκλογές» χρησιμοποιώντας τα ψηφοδέλτια που έχουν αποσυρθεί

να δηλώσουν ότι δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αναγνωρίσουν το αποτέλεσμα των «εκλογών» ούτε την ανάδειξη των «αιρετών» από αυτή τη διαδικασία και φυσικά θα ακολουθήσουν κάθε απαραίτητη μορφή (παραιτήσεις κ.λπ.) για να μην επικυρωθεί το πραξικόπημα .

Κάθε άλλη επιλογή θα είναι προδοτική για τον κλάδο

Τη ΔΟΕ και τους Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ

να στηρίξουν την καθολική απόφαση της αποχής μέχρι τέλους

-να αξιοποιήσουν και όλα τα ένδικα μέσα για την αποτροπή ενός τέτοιου πραξικοπήματος.

 

Αταλάντευτα συνεχίζουμε στον δρόμο της άρνησης συμμετοχής σε ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και της απονομιμοποίησης τους.

Απαιτούμε:

Να  καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Να οργανωθεί με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία  δια ζώσης με όλες τις απαραίτητες υγειονομικές προϋποθέσεις (περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό) . Σε περίπτωση που οι υγειονομικοί λόγοι δεν τον επιτρέψουν  το Υπουργείο να προχωρήσει σε αναβολή της διενέργειας των εκλογών με ταυτόχρονη παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή διεξαγωγή  τους, δια ζώσης σε εργάσιμη ημέρα.

                                                                                         Συνεχίζουμε!

                                                                      Με ενότητα και αποφασιστικότητα

                                                         Ακυρώσαμε την ηλεκτρονική «ψηφοφορία» στην πράξη

                                      Αποτρέπουμε την επίθεση στο εκπαιδευτικό και συνδικαλιστικό κίνημα

 

Διαβάστε επίσης...

Τι απαντά το Υπουργείο για το ενδεχόμενο κλεισίματος των Σχολείων στις 15 Νοεμβρίου

TweetΠολλές χώρες της ΕΕ, όπως η Ρουμανία, έκλεισαν τα σχολεία για δυο εβδομάδες λόγω της …

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει η δασκάλα που έσωσε τους μαθητές της

TweetΓια το περιστατικό με την κατάρρευση ψευδοροφής σχολικής αίθουσας σε δημοτικό σχολείο στη Πυλαία Θεσσαλονίκης …

Σφαγή των Καλαβρύτων: Ο μύθος του Καλού Αυστριακού και η αλήθεια για τη φωτιά στο Σχολείο από καταθέσεις επιζώντων

TweetΕίναι από εκείνες τις σελίδες της Ιστορίας που πολλοί ονομάζουν «μαύρες», που άλλοι έχουν σκίσει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *