Παρανόμως παραμένουν στις θέσεις τους οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Γράφει ο Λεωνίδας Οικονομίδης στο leconomidis.blogspot.com
Σε ποιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου παρατείνεται η θητεία διευθυντικών στελεχών, ενώκρίθηκαν και επελέγησαν με αντισυνταγματικές διατάξεις;
Ο νόμος 4327 του 2015 (νόμος Μπαλτά) με την υπ΄αριθμ. 711/2016 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,  κρίθηκε αντισυνταγματικός όσον αφορά στον τρόπο επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων και Διευθυντών εκπαίδευσης. Οι αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων σε μία δημοκρατική κοινωνία είναι δεσμευτικές. Οι νυν Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν το 2016, αφού επελέγησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω αντισυνταγματικού νόμου!
Η θητεία τους, ως γνωστόν, έληξε την 31η Ιουλίου του 2018. Από τότε πέρασαν 13 μήνες και οι συνάδελφοι παραμένουν στις θέσεις τους εντελώς παράνομα, εκδίδοντας μάλιστα πληθώρα αποφάσεων και συστάσεων, που ενδεχομένως να είναι νομικά αστήρικτη η έκδοσή τους από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο/η και θιγόμενο/η να τις προσβάλει προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!!
Η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας διατήρησε αυτό το “νοσηρό” καθεστώς μη σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις!!! Μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του λαού, αυτή η “νοσηρή” κατάσταση θα συνεχιστεί;
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εξαγγείλει τη θεσμοθέτηση άλλου πλαισίου για τον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και -ως εκ τούτου- και… για την τάξη και τη νομιμότητα…, είναι απαραίτητη η παύση των νυν Διευθυντών με την τοποθέτηση προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης βραχείας θητείας.

Με αδιαπραγμάτευτη ηθική
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Διαβάστε επίσης...

Thessaloniki lockdown – Population zero (βίντεο σοκ)

TweetΜια πρωτόγνωρη εικόνα των δρόμων της Θεσσαλονίκης κατα τη διάρκεια του περιορισμού κυκλοφορίας λογω του …

Υποβολή Αίτησης–Δήλωσης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2020.

TweetΌπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2020 …

Σενάρια για μειώσεις μισθών και στο Δημόσιο εάν ξεφύγει η κατάσταση με τον κορονοϊό

TweetΣενάρια για μειώσεις μισθών και στον δημόσιο τομέα έχουν αρχίσει να εξυφαίνονται τις τελευταίες ώρες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *