Παρανόμως παραμένουν στις θέσεις τους οι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

Γράφει ο Λεωνίδας Οικονομίδης στο leconomidis.blogspot.com
Σε ποιο πολιτισμένο κράτος του κόσμου παρατείνεται η θητεία διευθυντικών στελεχών, ενώκρίθηκαν και επελέγησαν με αντισυνταγματικές διατάξεις;
Ο νόμος 4327 του 2015 (νόμος Μπαλτά) με την υπ΄αριθμ. 711/2016 απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας,  κρίθηκε αντισυνταγματικός όσον αφορά στον τρόπο επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων και Διευθυντών εκπαίδευσης. Οι αποφάσεις των Ανώτατων Δικαστηρίων σε μία δημοκρατική κοινωνία είναι δεσμευτικές. Οι νυν Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης τοποθετήθηκαν το 2016, αφού επελέγησαν σύμφωνα με τις διατάξεις του παραπάνω αντισυνταγματικού νόμου!
Η θητεία τους, ως γνωστόν, έληξε την 31η Ιουλίου του 2018. Από τότε πέρασαν 13 μήνες και οι συνάδελφοι παραμένουν στις θέσεις τους εντελώς παράνομα, εκδίδοντας μάλιστα πληθώρα αποφάσεων και συστάσεων, που ενδεχομένως να είναι νομικά αστήρικτη η έκδοσή τους από τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δίνοντας το δικαίωμα σε κάθε ενδιαφερόμενο/η και θιγόμενο/η να τις προσβάλει προσφεύγοντας στη δικαιοσύνη!!
Η απελθούσα πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας διατήρησε αυτό το “νοσηρό” καθεστώς μη σεβόμενη τις δικαστικές αποφάσεις!!! Μετά την πρόσφατη ετυμηγορία του λαού, αυτή η “νοσηρή” κατάσταση θα συνεχιστεί;
Η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου έχει εξαγγείλει τη θεσμοθέτηση άλλου πλαισίου για τον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης. Αυτή η διαδικασία είναι χρονοβόρα και -ως εκ τούτου- και… για την τάξη και τη νομιμότητα…, είναι απαραίτητη η παύση των νυν Διευθυντών με την τοποθέτηση προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης βραχείας θητείας.

Με αδιαπραγμάτευτη ηθική
Λεωνίδας Ι. Οικονομίδης
Δάσκαλος

Διαβάστε επίσης...

Κεραμέως: Σχολεία και δάσκαλοι με αξιολόγηση και στόχους ανά δίμηνο – Στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα

Tweet «Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του …

Θεοδωρικάκος: Έρχονται πανελλήνιες εξετάσεις για την απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας

TweetΗ ιθαγένεια θα αποδίδεται στους αλλογενείς έπειτα από πανελλαδικές εξετάσεις κύρους που θα γίνονται δύο …

Άγιος Μάμας: Mωρά φλαμίνγκο για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

TweetΗ Λιμνοθάλασσα του Αγίου Μάμα, στη Χαλκιδική, μας επιφύλαξε φέτος μία εξαιρετική έκπληξη, καθώς φιλοξενεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *