Παράταση της σχολικής χρονιάς προαναγγέλλει η Νίκη Κεραμέως

Πολύ καλά μελετημένη είναι τελικά η διάταξη που περιλαμβάνεται στο Σχέδιο Νόμου για τα ΑΕΙ  του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε προς ψήφιση στη Βουλή και με την οποία δίνεται  δυνατότητα να γίνει κάλυψη των χαμένων διδακτικών ωρών και της διδακτέας ύλης με μαθήματα σε αργίες, διακοπές και εορταστικές εκδηλώσεις.

Αν μάλιστα συμπληρωθεί και με τη δήλωση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως ότι  «δε θα διστάσουμε να προσαρμόσουμε τυχόν πτυχές της εκπαιδευτικής διαδικασίας που έχουν αναστατωθεί από την πανδημία», είναι πλέον πασιφανής η πρόθεσή της να ανοίξει “παράθυρο” παράτασης της σχολικής χρονιάς.

Τη δήλωση αυτή έκανε η υπουργός, σε συνέντευξη στα “Παραπολιτικά” , απαντώντας  στην ερώτηση εάν υπάρχουν στον σχεδιασμό του υπ. Παιδείας ενδεχόμενα μέτρα για παράταση του σχολικού έτους ή διεξαγωγή μαθημάτων πρωί απόγευμα  ή κάποιες άλλες ρυθμίσεις, για να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί κατά το δυνατόν ομαλά το σχολικό έτος;”.

Συνεχίζοντας η υπουργός επισήμανε μεταξύ άλλων: «Πρόκειται αναμφισβήτητα για μια πολύ ιδιαίτερη εκπαιδευτική χρονιά. Στόχος μας καθ’ όλο το διάστημα της πανδημίας είναι αφενός η προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας και αφετέρου η όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας».

«Προχωρούμε με πολύ προσεκτικά βήματα μελετώντας σε καθημερινή βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα και ακούγοντας με προσοχή τις εισηγήσεις των ειδικών. Κατά το διάστημα αναστολής της διά ζώσης λειτουργίας των σχολείων η διδασκαλία προχωρά μέσω σύγχρονης και ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, ενώ παρακολουθείται πολύ στενά η κάλυψη της ύλης», είπε ακόμα.

«Στο πλαίσιο αυτό έχει ήδη ανακοινωθεί για φέτος σημαντικός περιορισμός στην εξεταστέα ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων», κατέληξε.

Παράταση της σχολικής χρονιάς προαναγγέλλει η Νίκη Κεραμέως

Διαβάστε επίσης...

Εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, με θέμα: «Χαίρε, ω χαίρε, Ελευθεριά»

TweetO Πειραϊκός Σύνδεσμος, το Μουσείο Σολωμού και Επιφανών Ζακυνθίων και η Φιλολογική Στέγη Πειραιώς σας …

Κριτήρια επιλογής και όροι υποβολής διδακτικών σειρών και προαιρετικών βοηθημάτων για τη β’ ξένη γλώσσα δημοτικού σχολείου για το σχολικό έτος 2024-2025

Tweet Από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι για το σχολικό έτος 2024-2025 θα …

Οι απαντήσεις του υπ. Παιδείας σε θέματα σχολείων της Γερμανίας

TweetΣε συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας  Γερμανίας με τον Γενικό Γραμματέα   …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *